Regija

Mario Žgela odlazi nastupiti na poljski FEN samo tjedan dana prije FNC Armagedon finala

Kowalski vs. Žgela

 Fight Exclusive Night
Pokušat će vinkovački poluteškaš ostvariti dvije velike pobjede u tjedan dana razmaka

24-godišnji veliki MMA talent iz Starih Mikanovaca, Mario Žgela (4-2), odlučio je prihvatiti vrlo jaku borbu samo dva tjedna prije njenog održavanja. No, ne samo to, borbu koja se održava tjedan tada prije njegovog planiranog nastupa u finalnoj borbi druge sezone FNC Armagedon turnira.

Član vinkovačkog Valensa i veliki poluteškaški potencijal nastupit će u Poljskoj na priredbi FEN promocije. Radi se o Top 3 poljskoj promociji, odnosno promociji koja je uz Babilon odmah ispod KSW-a. Žgela je svoj posljednji profesionalni nastup imao upravo na priredbi Babilona, gdje je platio danak neiskustvu porazom od Lukasa Sudolskog, borca koji je nedugo nakon toga nastupio u UFC-ovom Contender Seriesu.

Žgeli će se suprotstaviti 38-godišnji iskusni Poljak, Adam Kowalski (13-6), borac koji u FEN-u nastupa od 2019. godine. Radi se o borcu kojem iz njegovog omjera možemo vidjeti da nije "finisher", budući da je čak 8 od 13 pobjeda ostvario sudačkom odlukom. No, svih šest poraza došlo mu je prekidom, od toga pet puta nokautom. Priredba se održava 27. studenog (nemojte da vas zbuni poljski listopad, budući da oni tako nazivaju 11. mjesec u godini) u Wroclavu.

Jasno je kako Žgela ovime riskira nastup u osječkoj dvorani Gradski vrt, od kojeg bi ga mogla odvratiti već i manje ozljeda nastala u borbi, no očito je ovu priliku prepoznao kao nešto što nema smisla propustiti. Koliko FNC očekuje od njega nam dovoljno govori to što su njega i njegovog protivnika u poluteškaškom finalu, Igora Kuzmanovića, postavili na službeni plakat za priredbu. Žgela je inače finale izborio jednim od najimpresivnijih nastupa u polufinalu, kad je doslovno prebio Žarka Jankovića.

Linker
23. travanj 2024 22:17