Regija

Marko Bojković najavio idući meč: ‘Neka se Galecki oprosti sa najmilijima, jer od subote odlazi u zaborav!

Marko Bojković

 (Foto: Uroš Arsić)
Jedan od najtalentiranijih boraca u regiji više je nego spreman pred svoj drugi profesionalni nastup

Dva dana dijele nas od FNC-ova spektakla u Osijeku. Priredba započinje finalima druge sezone FNC Armagedon turnira. Deset boraca u pet kategorija pokušat će okrunit sezonu još jednom pobjedom kojom dolaze do titule prvaka ovosezonskog turnira. Međutim, tu program ne završava. Od 21:00h kreće program takozvanih ''superfightova'', u sklopu kojeg ćemo gledati sedam mečeva. Organizatori vole reći da se radi o dvije zapravo odvojene priredbe, a u sklopu drugog dijela nazvanog FNC 4, gledat ćemo i neke od sudionika prve sezone FNC Armagedon turnira.

Marko Bojković ističe se kao jedno od najzanimljivijih imena. Borac iz Srbije osvajač je prve sezone Armagedona u lakoj kategoriji. Nevjerojatan interes regionalnih fanova privukao je ovaj 20-godišnjak, unatoč činjenici da ima tek jednu profesionalnu borbu. Ta jedna ujedno je i finale prošlosezonskog turnira, a Bojković je tada savladao Patrika Čelića, gušenjem u drugoj rundi sjajne borbe. Bojković je nakon toga prošao operaciju desne ruke i neko vrijeme izbivao je iz kaveza. Međutim, sada je spreman, a interesantan protivnik ga čeka.

image

Marko Bojković

(Foto: Uroš Arsić)

Poljak Dawid Galecki (2-2-0) nalazit će se na suprotnoj strani kaveza. 22-godišnjak nešto je iskusniji od Bojkovića te je odradio četiri profesionalna meča u dosadašnjoj karijeri. Polovičan je uspjeh mladog poljskog borca, no jedan od poraza doživio je protiv Mansura Azhieva (7-0-0), ruskog borca koji nastupa pod poljskom zastavom i jedan je od njihovih najvećih talenata. Galecki je posljednji put nastupao u šestom mjesecu ove godine, a jednoglasnom odlukom pobijedio je prezimenjaka Artura Galeckog. Neka vas Dawidov profesionalni omjer ne zavara, radi se o opasnom protivniku, više nego prikladnom za borce koji su na početku svoje karijere.

Ipak, Bojković je kao i uvijek izuzetno samouvjeren te Poljaka također čeka izuzetno težak ispit. Marko je za Fight Site najavio subotnji nastup, a govorio je i o svojim planovima za budućnost te je uputio završnu poruku za protivnika. VIše o tome, pročitajte u nastavku teksta.

Svaki put voliš se služiti postotcima. Ako se ne varam, ovaj put najavio si (putem storyja na Instagramu) da ćeš dati 55 posto. Na temelju čega si odredio taj postotak za idućeg protivnika i kad možemo očekivati tvojih sto posto?

''Znam koliko mogu i koliko mi treba, što dolazi od velikog samopouzdanja koje imam pred mečeve, a sa druge strane sve je potkovano činjenicama nakon detaljne analize cijelog trenerskog tima. Mojih 100% ćete vidjeti samo u borbama za titule i obranama titule, do tada sam u režimu laganog hoda.''

Ostanimo još malo na postotcima. Nakon finala Armagedona, nekoliko puta trenirao si s Milidragovićem i Čelićem te ste se na neki način i sprijateljili. Kako reagiraju Čelić i Milidragović na tvoje navode da si dao manje od sto posto protiv njih?

''Patrik i Luka sada su moji prijatelji i suborci te se često se kroz šalu prijateljski prisjetimo svih ratova koje smo vodili. Danas ni njima za mene, niti meni za njih ne trebaju neke posebne mjere i postotci, jer danas se sve svodi na 100% pomoći i podrške koju ćemo pružiti jedni drugima.''

Tokom konferencije za medije, Forgač je iskazao Milinkovića i Thompsona kao favorite za najbolji meč večeri. Erslan je ubacio sebe u tu priču, dok si ti bio tih na tu temu. Smatraš li da tvoj meč ima potencijal za najbolju borbu večeri ili će to biti čista dominacija?

''Ja sam tada rekao i ostajem pri tome, moja borba biti će najkrvavija i najbrutalnija, a o tome kome se to sviđa ili ne, neka odluči publika. Meč večeri ili ne, koga to više i zanima kada na kraju sportska povijest pamti samo pobjednike, a ja ću te noći blistati u još jednoj dominantnoj pobjedi.''

Često navodiš da preko FNC-a želiš potpisati za UFC. S obzirom da te ozljeda udaljila iz kaveza na neko vrijeme, koliko često planiraš nastupati u narednoj godini i što misliš koliko ćeš pobjeda trebati unutar FNC-a, prije nego li budeš spreman za UFC i privučeš njihov interes?

''Iskreno plan nam je da nastupamo na svakom FNC eventu, ali mnogo okolnosti je tu u igri, tako da ne mogu da išta tvrdim.''

Izrazio si zadovoljstvo lokacijom održavanja eventa jer je blizu tvog rodnog sela (Karavukovo). Očekuješ li veliku podršku s tribina?

''Mogu slobodno reći da je Osijek za mene domaći teren, nedaleko od mog rodnog sela, moje ravnice, mojih njiva i voćnjaka...Na tom mjestu nitko me nikada neće savladati, jer to je moja kolijevka i moj život.''

Za kraj, imaš li poruku za protivnika?

''Neka se oprosti sa najmilijima, jer od subote odlazi u zaborav!''

image

Marko Bojković

(Foto: Uroš Arsić)

Linker
25. travanj 2024 15:31