Regija

Marko Pratljačić izgubio je u polufinalu Bocskai memorijala: Kući se vraća s brončanom medaljom

Marko Pratljačić (lijevo) i Aibek Oralbay

 Screenshot (underground Fighting)
28-godišnji boksač iz Osijeka i prvak Hrvatske u teškoj kategoriji ostvario je velik rezultat u Debrecenu

Posljednji hrvatski predstavnik na 67. Istvan Bocskai memorijalu u Mađarskoj danas je okončao svoj nastup na turniru. 28-godišnji Marko Pratljačić nastupio je u polufinalu turnira protiv kazahstanskog reprezentativca Albeka Oralbayja, a meč je izgubio jednoglasnom odlukom nakon tri runde.

Oralbay koji je ujedno i prvi favorit teške kategorije (-92 kg) na jakom turniru u Debrecenu pokazao se ovaj put nepremostivom preprekom, ali daleko od toga da Marko nije bio konkurentan svom protivniku.

Pritiskao je Pratljačić, kretao se prema naprijed, pokušavao je pogađati direktima s distance, ali brzi Oralbay konstantno se kretao, kružio je po ringu i bilo ga je jako teško pogoditi. Kazahstanac bi u pojedinim navratima radio brze ulaze s kojima bi skratio distancu i pogodio bi Pratljačića dobrom kombinacijom. Takve sekvence gotovo uvijek su završavale klinčem. Oralbay bi se nakon razdvajanja ponovno sjajno kretao ringom, sve do novog brzog ulaza i klinča.

Nema sumnje da je Oralbay bio bolji u prve dvije runde, ali Pratljačić je u trećoj dodao gas i krenuo je na sve ili ništa. Prvak Hrvatske u nekoliko navrata imao je Kazahstanca stisnutog u kut, zadao mu je nekoliko dobrih udaraca, ali to je bilo dovoljno za dobiti rundu na dvije sudačke kartice. Treća runda možda je mogla otići na stranu osječkog boksača i kod ostalih sudaca, ali to ne bi utjecalo na sam ishod.

Marko je u Debrecenu odradio tri borbe u tri dana. Izbacio je predstavnike Azerbajdžana i Ukrajine, a u meču za finale nažalost je izgubio. Unatoč tome, ovo je veliki iskorak za Marka Pratljačića i njegov najbolji međunarodni rezultat. Dokaz je to sjajnog rada ovog momka iz BK Osijek, kao i njegovog trenera Mateja Matković.

Obitelj Pratljačić kasnije danas (oko 17:30h) postat će bogatija za još jednu medalju. Markov mlađi brat Luka boksat će u finalu jakog IBA-inog Golden Belt turnira koji se održava u Maroku. 25-godišnji Luka dvama nokautima osigurao je ulazak u finale, a danas boksa protiv Rusa Ramazana Karnukaeva.

Lukin meč 19. je po redu na današnjem programu, a program je započeo u 13:00h. Teško je procijeniti kada točno će Luka ući u ring, ali pretpostavka je oko 17:30h. Prijenos je dostupan na LINKU.

Linker
10. travanj 2024 20:30