Regija

‘Marreta‘ se prisjetio borbe s Rakićem: ‘On je dosadan borac i mene je natjerao da se borim dosadno‘

Thiago Santos
 screenshot (YouTube, UFC)
Nedugo nakon povratka pobjedama, Thiago Santos prisjetio se svog posljednjeg poraza

Napokon je zadovoljstvo viđeno na licu Thiaga Santosa. Tri poraza u nizu bila su iza njega prije nego mu je sudac podigao ruku nakon pet rundi borbe protiv Johnnyja Walkera. Zadovoljstvo nije sakrivao, kao niti pozitivan stav prema nastavku svoje karijere. Obranio je peto mjesto ljestvice izazivača poluteške kategorije, što bi značilo kako pozitivno može gledati prema naprijed.

Ispred njega je dakle pet boraca, uključujući prvaka Blachowicza, a jedan od njih je Aleksandar Rakić, borac koji ga je ranije ove godine na UFC 259 priredbi savladao. Upravo ta borba se često spominjala prije nego se "Marreta" obračunao s Walkerom, ali i nakon te borbe. Pa tako i u ESPN-ovom studiju, gdje je Santos iznio svoje ne baš pozitivno mišljenju o Rakiću.

"Njegove borbe su dosadne. Nisam to mogao reći u Octagonu, ali mogu reći sad. On govori da je imao laku borbu protiv mene, ali zapravo laže, ja sam pobijedio u toj borbi. Isto tako znam da će ga Anthony Smith pobijediti ako se budu borili. On se uvijek bori dosadno, borbe su mu dosadne i mene je naveo da se borim dosadno. Nije mi drag i ne zaslužuju veliku borbu. Jiri Prochazka zaslužuje, volio bih se boriti protiv njega", rekao je Thiago u studiju ESPN-a nedugo nakon pobjede protiv Walkera.

Spomenuta borba završila je jednoglasnom odlukom sudaca u korist Rakića. Santos je prema službenoj statistici u toj borbi pogodio više značajnih udaraca (49:36), no Rakić je uspješno držao kontrolu pozicije, većinom u klinču uz ogradu i tako izborio "bodove" potrebne za sudačku naklonost.

Nije nas iznenadilo što je Rakić i ovdje pronašao odgovor. Podijelio je spomenutu snimku koju je objavio ESPN na Twitteru, napisavši svoj stav.

"U pravu si, bilo je dosadno prebijati te. To se isto dogodilo i Johnnyjem, a on je uzbudljiv borac. Ti si za mene prošlo vrijeme, dajte mi Prochazku ili nekoga uzbudljivog", napisao je Rakić.

Realno, iako na njegovu pobjedu u toj borbi ne bi trebalo biti prigovora, nazvati istu prebijanjem nije baš pošteno prema onome što se u Octagonu tada dogodilo.

Pomalo je neobično što je Santos odlučio komentirati Rakića na taj način, nakon što je pobijedio u borbi koja je podosta razočarala sve koji su je pogledali, budući da se između njega i Walkera očekivalo puno akcije. Na kraju se dobilo odmjeravanje i kickboxing nadmudrivanje. Pobjeda u takvom nadmudrivanju mu je zasluženo pripala, no teško da je itko ostao impresioniran onim što je napravio.

Linker
23. travanj 2024 18:51