Regija

Matchroomova priredba ostaje na rasporedu, Babićev meč postao ‘co-main event‘

Alen Babić vs Eric Molina
 Matchroom Boxing
Ozljeda Dilliana Whyte ipak nije uzrokovala otkazivanje cijelog boksačkog programa

Alen Babić i Eric Molina postali su sunaslovna borba priredbe Matchroom Boxinga, koja se u subotu 30. listopada održava u Londonu. Do tih promjena došlo je nakon što je Dillian Whyte zbog ozljede otkazao meč protiv Otta Wallina te nakon što je odlučeno kako se Wallinu neće dovoditi zamjenskog protivnika. Tako je službeno potvrđeno od strane glavnog organizatora, Eddieja Hearna.

Slijedom događaja, glavna borba priredbe donosi veliki ženski okršaj super lake kategorije. Chantelle Cameron (14-0, 8 KO) i Mary McGee (27-3, 15 KO), borit će se za ujedinjenje svjetskih titula. Cameron u meč unosi onu WBC-ovu, dok je Amerikanka McGee vlasnica IBF pojasa. Da bi meč dobio još malo začina pobrinuo se časopis The Ring, koji je odlučio pobjednici dodijeliti svoj pojas.

Prije djevojaka u ring će tako Alen Babić i Eric Molina. Molina je borbu prihvatio prije nekoliko dana, nakon što je Babić ostao bez meča protiv Lucasa Brownea. Zanimljivo je kako su se njih dvojica već ranije trebali boriti, ali je meč tada otkazan. Molina je sad odlučio uskočiti bez punih priprema, u nadi da može zaustaviti pobjednički niz "Savagea". 39-godišnji bivši dvostruki izazivač za svjetsku titulu borio se u prosincu 2019. godine protiv Filipa Hrgovića u Saudijskoj Arabiji, kad je poražen prekidom u trećoj rundi. 30-godišnji Babić tražit će svoju devetu profesionalnu pobjedu. Nakon meča protiv Hrgovića upisao je Molina dva nastupa, poraz od Fabija Wardleya, još jednog boksača kojem je Dillian Whyte menadžer te pobjedu nad Alejandrom De La Torreom.

Na programu za čije je emitiranje zadužen DAZN nalazi se ukupno sedam mečeva.

Linker
19. travanj 2024 14:08