Regija

Mavrović se vraća u boksački ring? ‘Šaka sa Srednjaka‘ otkrila nam je što se skriva iza velike ideje

Željko Mavrović i Lennox Lewis
 Srdjan Vrancic/CROPIX, DON EMMERT, AFP
‘Upravo stoga sam poželio poslati poruku i obznaniti da sam tu i da sam spreman...‘

Boksačke ikone bude se iz zimskoga sna, a pogled na aktualna zbivanja govori nam kako je sve više onih koji su prepoznali interes i želje publike te sukladno tome odlučili ponovno navući rukavice i zakoračiti u ring.

Led su, barem ako gledamo proteklih godinu dana i ako u obzir uzmemo samo najspektakularnija imena, još prošlog studenog probili Mike Tyson i Roy Jones Jr. Bivši svjetski prvaci odradili su ekshibicijski meč, navodno prodan u čak 1,6 milijuna PPV 'primjeraka'. A uzmemo li u obzir da je cijena istih bila 50 dolara, dolazimo do prihoda od impresivnih 80 milijuna američkih dolara. I to samo onih koji se odnose na PPV prodaju. A dodamo li tome još novac koji su izdvojili razni sponzori... Jasno vam je da brojka raste u nebesa.

Uspjeh je to koji je pokrenuo lavinu pa tako sve češće čitamo da će Iron Mike odraditi još barem jedan meč, spominje se vezano uz to i povratak njegovog rivala Evandera Holyfielda, a prema najnovijim informacijama u ring se vraća i Oscar De La Hoya.

A ako mogu gore spomenuta imena, zašto ne bi i legendarna 'Šaka sa Srednjaka'. Da, dobro ste pročitali, sve popularniji trend privukao je pozornost i legendarnog Željka Mavrovića koji je za Fight Site i Sportske novosti potvrdio kako mu se ta misao mota po glavi.

Ništa nije službeno, nije donesena nikakva konačna odluka, ali ako se neke stvari poklope...

"Budući da posljednje vrijeme stvarno dobro radim i treniram iz gušta, a dio sam generacije Tyson, Holyfield i Lewis... U konačnici, prije onog meča protiv Lewisa bilo je govora da za mene slijedi Holyfield, a spominjao se i Tyson, ali on je tu ponudu odbio. Ukratko, shvatio sam da danas, posebno kod američke publike, postoji interes za tom starom gardom. I upravo stoga sam poželio poslati poruku i obznaniti da sam tu i da sam spreman", rekao je Mavrović u kratkom razgovoru s novinarom Deanom Bauerom.

Pa, hoće li zaista nešto biti od te cijele priče?

"Ostao sam u kontaktu s utjecajnim prijateljima iz Njemačke, ljudima koji su uključeni u boks. Vidjet ćemo postoji li interes, a nešto više od toga u ovim vam trenucima ne mogu jamčiti", zaključio je Mavrović.

Željko danas ima 52 godine, a profesionalnu boksačku karijeru okončao je porazom od ranije spomenutog Lennoxa Lewisa. Jedan od najboljih teškaša u povijesti hrvatsku ikonu svladao je sudačkom odlukom nakon punih 12 rundi borbe. Susret iz 1998. godine označio je tako prvi poraz, ali ujedno i posljednji meč u Mavrovićevoj karijeri (27-1).

Linker
24. travanj 2024 21:44