Regija

Michalski savladao Aleksandra Rakasa prekidom krajem prve runde

Michalski vs. Rakas
 Screenshot
Aleksandar Rakas izgledao je odlično prve četiri minute borbe, a onda je napravio pogrešku

Niti Aleksandar Rakas nije uspio upisati pobjedu u svom dugo očekivanom KSW debiju, koji je odradio na KSW 58 priredbi u Lodzu. Hrvatski borac izgledao je odlično pune četiri minute, prezentirao je svoj arsenal borilačkih vještina i činilo se kako kontrolira borbu protiv Michala Michalskog. No, Poljak je dočekao svoju priliku, pokazao koliko mu malo treba za okretanje borbeu u svoju korist te je završio posao prije kraja prve runde.

Vrlo izjednačene bilo su prve dvije minute borbe, tijekom kojih su obojica pogodili neke dobre udarce. Nakon toga Rakas kao da podiže tempo i nekoliko puta bolje pogađa. Sredinom runde još nekoliko odličnih kombinacija borca iz Cro Cop tima koji je prezentirao odličan "tajming" svojih udaraca te nije Poljaku dozvoljavao preuzimanje kontrole. Upisao je Rakas nakon toga jedno rušenje, no brzo su borci ponovno na nogama. Činilo se da hrvatski borac ima kontrolu nad situacijom, jako je dobra ulazio u serije te izbjegavao napade svog protivnika i onda kad se najmanje očekivalo radi kiks. Dozvolio je Michalskom ulazak u poziciju za rušenje, koje mu je uspjelo, a onda je na podu Poljak došao u poziciju odakle je bio sposoban pogađati udarce laktom. Nakon nekoliko čistih pogadaka, Rakas se prestao braniti i došlo je do prekida, otprilike 20 sekundi prije kraja runde.

Velika je šteta za Rakasa da je borba završila ovako. Nije se borio cijelu 2020. godinu, nakon što mu je nesretno propao zagrebački KSW debi, a onda je zbog jednog trenutka nepažnje prokockao sve odlično što je u prve četiri minute borbe napravio. No, možemo se nadati kako je ono što je pokazao bilo dovoljno da vrlo brzo dobije novu priliku.

Linker
20. travanj 2024 09:20