Regija

Najavljena borba Croate Barria za iduću KSW priredbu, čeka ga još jedan Poljak

Francisco Barrio
 Ronald Gorsic/CROPIX
Bartlomiej Kopera novi je protivnik u KSW promociji za Francisa ‘Croatu‘ Barria

Hrvatska će imati minimalno jednog predstavnika na KSW 58 priredbi, koja će se održati pretposljednjeg dana ovog mjeseca. Svoj drugi nastup u promociji, uz lov na prvu pobjedu, imat će Francisco Albano "Croata" Barrio. Nakon što je u studenom vrlo tijesno poražen od na KSW 56 priredbi od Mateusza Legierskog, svoju prvu pobjedu u borilištu poljske promocije tražit će protiv Bartlomieja Kopere.

Kopera je 28-godišnji poljski borac koja je do sada tri puta nastupio u KSW-ovom borilištu. U pitanju su njegove posljednje tri borbe, a u svima je poražen. Svaki put je do poraza došao sudačkom odlukom, no svojim nastupima zaslužio je još jednu priliku, unatoč vrlo negativnom omjeru. U karijeri je ovaj majstor borbe na parteru upisao devet pobjeda i šest poraza, a sedam puta slavio je prisiljavanjem na predaju. Među šest poraza nalazi se samo jedan prekidom, što itekako govori u prilog tome da je riječ o vrlo čvrstom i izdržljivom borcu. Mnogi fanovi smatraju kako je zapravo trebao pobijediti u svojoj prošloj borbi, kad je podijeljenom odlukom izgubio od Lukasza Rajewskog. Te borbe vrlo lako se možete sjetiti ako ste pratili KSW 54 program u iščekivanju nastupa Karla Caputa, čija se borba održala nedugo nakon spomenute.

No, ovo bi na papiru trebao biti meč kakav Barriu odgovara i svakako puno realniji ispit od prošlog, gdje je prihvatio borbu na "short notice" i to protiv mladog neporaženog, ali ujedno i krupnijeg borca. Ovog puta će Francisco nastupiti u sebi prirodnoj perolakoj kategoriji, što je nakon prošle borbe i najavio. U njoj nikako ne bi trebao imati deficit u veličini i snazi te će imati priliku svoje sjajno hrvanje staviti u prvi plan.

Barrio je za sada prvi hrvatski borac na ovom programu, a nije isključeno da će ih biti još. Boje regije predstavljat će i Uroš Jurišić. Najbolji slovenski borac borit će se protiv Shamila Musaeva, a njihova međusobna borba potvrđena je jučer. KSW 58 priredba predvođena je borbom poluteške kategorije između Szimona Koleckog i Martina Zawade, a dogovorena je i borba za titulu perolake kategorije između Salahdinea Parnassea i Daniela Torresa.

Linker
23. travanj 2024 06:07