Regija

Napokon povratak Denisa Stojnića: Za desetak dana u Njemačkoj ga čeka ‘Crveni škorpion‘

Denis Stojnić vs. Ivo Ćuk
 Elite MMA Championship
EMC promocija ponosno je najavila ugovaranje borbe Denisa Stojnića i Ive Ćuka

Stvarno je teško navesti kroz što je sve prolazio Denis Stojnić pokušavajući u posljednjih pet godina dogovoriti povratak u MMA borilište. Bilo je tu potvrda nastupa za razne organizacije, bio je dogovoren i za KSW u Zagrebu, no uvijek se nešto ispriječilo. Tako je bivši UFC borac morao biti strpljiv i čekati priliku kad će ponovno ući u borilište. Ako bude sve po planu, ona će se 3. srpnja napokon dogoditi.

Stojnić je od strane Elite MMA Championship promocije potvrđen za nastup u borbi protiv Ive Ćuka. Bit će to duel dva 41-godišnjaka koji već neko vrijeme izražavaju želju odraditi međusobnu borbu, a sad je promocija braće Dijaković to napokon dovela na korak od ostvarenja.

Stojnić je u svojoj dosadašnjoj karijeri upisao 13 pobjeda i tri poraza, a posljednji mu datira još na 2009. godinu, kad je u UFC-u bolji od njega bio Stefan Struve, nakon čega je Denis napustio najveću svjetsku promociju. Godinama nakon toga nadao se povratku, no rijetki nastupi onemogućili su mu seriju rezultata na račun koje bi do povratka u UFC došao. Ipak, ovu borbu dočekat će s nizom od osam pobjeda, uključujući one nad Mladenom Kujundžićem, Riccom Rodriguezom i Mighty Moom, koji mu je do danas i posljednji protivnik. Denis trenutno ponovno živi u Nizozemskoj, gdje je trenirao i u vrijeme svojih najvećih uspjeha te se tamo ovaj borac iz Bosne i Hercegovine pripremio za nadolazeću borbu.

Njegov protivnik itekako je poznat domaćim MMA fanovima. Ivo "The Red Scorpion" Ćuk poznat je velikim dijelom po svojim tetovažama, koje uključuju mnogima spornu ikonografiju, ali i po tome da gdje god ima priliku ističe Hrvatsku. Naime, iako se radi o borcu koji dolazi iz Austrije, možemo reći kako nastupa pod hrvatskom zastavom, budući da je to ona koju sa sobom nosi u borilište.

Ćuk je u dosadašnjoj karijeri upisao 17 pobjeda i 11 poraza, a tek jedna od njegovih borbi nije završila prekidom. Uvijek u borbu ulazi otvoreno pa nema sumnje da će tako biti i sada, u njegovoj prvoj borbi nakon lipnja 2018. godine te da bi Stojnić i on trebali svim gledateljima pružiti ono što od takve borbe očekuju.

Na EMC 7 priredbi pratit ćemo još i tri hrvatska borca, čiji su nastupi već najavljeni. Satoshi Ishii borit će se protiv Dana Vinnija iz Velike Britanije, a također u teškoj kategoriji nastupit će i Martin Batur protiv Cipriana Theodorusa. Svoju prvu borbu nakon prosinca 2017. godine i prvog poraza u karijeri upisat će Vlado "Sunshine" Šikić. Bivšeg sudionika Ultimate Fightera čeka sudar Alexom Quilezom iz Španjolske.

Linker
20. travanj 2024 12:10