Regija

Nikolina Ćaćić nakon povijesnog uspjeha: ‘Bile smo razjareni bikovi, udarce nisam ni osjećala‘

Nikolina Ćaćić
 Damir Krajac/CROPIX
Prva hrvatska boksačka olimpijka nakon povijesnog je uspjeha bila prepuna dojmova i emocija

Nevjerojatno težak meč je iza Nikoline Ćaćić, ali isto tako meč u kojem je pokazala kakvo se srce borca nalazi unutar ove 20-godišnje boksačice. U trenucima kad je znala da mora dobiti posljednju rundu kod točno određena tri suca koji su do tada bodovali 1:1, krenula je na sve ili ništa. Napadala je i pokazala ogromnu želju protiv tada već umorne Turkinje. Vjerojatno je sve to utjecalo na konačno bodovanje, odnosno ishod u kojem je preokrenula meč i na herojski način izborila Olimpijske igre.

Sama Nikolina teško je mogla odmah sabrati emocije nastale nakon ovakvog uspjeha, već u prvom olimpijskom ciklusu kojem je pristupila. Naime, još donedavno bila je juniorka, gdje je pokazala kako u budućnosti možemo puno očekivati od nje. Sad se to potvrdilo i članica boksačkog kluba Omega, koja većini hrvatskih sportskih pratitelja do sada nije bila poznata, postaje ponos nacije.

“Dvije runde bile su užasno guste. Guldagi me malo i iznenadila, jer je bila puno pripremljenija i bolja nego lani u Bugarskoj kada sam je bez puno problema pobijedila. Trener Franjo mi je rekao da moram krenuti u juriš na sve ili ništa, da gubim meč i znala sam da moram napraviti osjetnu prednost da bih ga okrenula u svoju korist. I Turkinja se borila svim srcem, za obadvije je to bila prilika jednom u životu, imala sam osjećaj kao da smo razjareni bikovi jedna nasuprot druge i da ne biramo sredstva. Ne znam kakve sam sve udarce primila, nisam ih osjećala koliko sam bila pod adrenalinom. Neka, sve se isplatilo”, izjavila je Nikolina za stranice Hrvatskog boksačkog saveza.

Prezadovoljan može biti i čovjek koji s Nikolinom već dugo vremena radi, njen trener Franjo Kristić. Teško da je jučer u Parizu bilo ponosnijeg čovjeka od njega.

“Turkinja se očito sjajno taktički pripremala baš za meč s Nikolinom, uspjela je nametnuti borbu s puno klinčeva, dok smo se mi opredijelili za taktiku s distance kojom je Nikolina pobijedila u Bugarskoj. Možda smo je trebali ranije stisnuti i napasti, a kad su suci dodijelili dvije runde za Guldagi, više se nije imalo što kalkulirati, moralo se ući u maksimalni rizik i potući se do kraja", kratki je komentar taktike koja je na kraju presudila.

Protivnica je nakon pročitane odluke ostala klečati u nevjerici na sredini ringa. Gledajući bodovanje, uzela je dvije runde, no bodovi sudaca se zbrajaju, a trojica su na kraju Nikolini dodijelila dvije, što je bilo dovoljno za veliko slavlje hrvatske boksačice. Sad kreću pripreme za ono što je zapravo najveća nagrada, no nitko u Tokio ne ide izgubiti pa tako niti naša mlada uzdanica. Vjerujemo da i na svom prvom ovako velikom turniru može ostaviti značajan trag.

Linker
12. travanj 2024 15:31