Regija

Objavljen zamjenski protivnik za Aleksandra Ilića, čeka ga Poljak koji borbe završava u prvoj rundi

Ilić vs. Dudek
 KSW
Adrian Dudek debitirat će 24. travnja u KSW-ovom borilištu borbom protiv Aleksandra Ilića

Nakon što je Aleksandar Ilić ostao bez planiranog protivnika Tomasza Jakubieca, s kojim se 24. travnja trebao boriti na programu KW 60 priredbe, danas je potvrđeno tko će biti zamjena za poljskog borca srednje kategorije. Bit će to njegov sunarodnjak, 179 centimetara visoki Adrian Dudek.

Riječ je o borcu koji je do sada odradio šest profesionalnih nastupa, upisavši pet pobjeda i jedan poraz. Zanimljivo je vidjeti kako je četiri pobjede upisao prekidom u prvoj rundi, dok je jedna došla u drugoj. S druge strane, jedini poraz doživio je u borbi koja je otišla do sudačke odluke. Profesionalac je od 2018. godine, a posljednji nastup upisao je u Octagon No Mercy promociji, gdje je savladao Dawida Drobinu. Tu borbu možete pogledati ispod odlomka.

Nažalost, o Dudeku se ne može naći nešto više informacija, no ažuran je na svojoj Facebook stranici, gdje ga prati 3600 ljudi. Tamo možemo vidjeti kako se pripremao za borbu koju je trebao odraditi 8. svibnja, tako da Iliću dolazi u treningu te vjerojatno dobroj formi. Trebao se boriti u borilištu promocije MMAsters, a među objavama je najavio i borbu za titulu spomenute Octagon No Mercy promocije. Za pretpostaviti je kako KSW ugovor kvari te planove, no teško da ovaj borac ima išta protiv toga.

Iliću je ova borba izuzetno važna, nakon što je u prošla dva KSW nastupa upisao poraze od Cezaryja Kesika i Michala Materle. Pobjedom bi ponovno postao relevantni kandidat za ozbiljnije rezultate u KSW-ovoj srednjoj kategoriji, čime je zapravo smatran nakon spektakularne debi pobjede u promociji, nad Damianom Janikowskim. U slučaju poraza teško možemo prognozirati kakva bi mu bila sudbina, budući da nismo upoznati s detaljima ugovora. No, tri poraza u nizu nešto je preko čega rijetko koji borac može mirno prijeći, tako da bi "Jokerova" motivacija ovim putem trebala biti ogromna.

Ispod teksta možete pogledati još jednu Dudekovu pobjedu, za koju mu je trebalo tek šest sekundi.

Linker
19. travanj 2024 01:49