Regija

Odlični rezultati hrvatske ju-jitsu reprezentacije na EP-u: Čak pet medalja donose iz Grčke

Hrvatska ju-jitsu reprezentacija

 Hrvatski Ju-jitsu Savez
Mladi hrvatski reprezentativci pružili su jako dobre nastupe na Kreti

Proteklog vikenda u Grčkoj (Heraklion, Kreta) održano je Europsko Ju-jitsu prvenstvo za U-16, U-18 I U-21 uzraste. Hrvatska reprezentacija otputovala je s ukupno 11 predstavnika, a kući su se vratili s pet osvojenih medalja.

Treneri Frane Velčić, Andrej Jovanović, Miro Erkapić i Dina Kamarić mogu biti više nego zadovoljni ostvarenim rezultatima. Hrvatsku je prvi put od osnutka Hrvatskog ju-jitsu saveza predstavljalo ovoliko predstavnika.

Prvog dana natjecanja, nastupili su Petar Žunić, Matija Preskavec i Mark Jobst. Jobst je nakon tri borbe osvojio srebro u U-16 kategoriji do 42 kilograma. Matija Preskavec okitio se broncom u U-16 kategoriji do 66 kilograma, dok je Petar Žunić nažalost ostao bez medalje (U-16, -46 kg).

U subotu, drugog dana prvenstva, nastupilo je čak sedam hrvatskih predstavnika. Nora Filić (U-16, -42 kg) okitila se srebrnom medaljom nakon četiri sjajna meča. Vlado Blažević (U-18, -81 kg) osvojio je broncu, pobjedom ''trokut gušenjem'' u repesažu. Mateo Matteoni (U-18, +81 kg) također je došao do bronce.

Posljednjeg dana prvenstva, nastupila je jedna od brojnih predstavnica/ka kluba BJJ Vinkovci, Erika Celik (U-21, -57 kg). Prvu borbu izdominirala je predstavnicu Grčke, a u drugoj borbi izgubila je od svjetske prvakinje, Alexe Toth. Erika je u borbi za broncu izgubila od još jedne grčke predstavnice.

Hrvatsku su još predstavljali Stjepan Neubauer (5. mjesto, U-21, 69 kg), Zvonimir Vid Lasić (5. mjesto, U-18, -66 KG), Teo Vuletić (deveto mjesto, U-16, -73 KG) i Rubi Bosnić (zaustavljena u prvom kolu, U-16, -63 kg).

Svi predstavnici zaslužuju poštovanje već za sami plasman, ali i za jako dobre nastupe, neovisno o osvojenim medaljama. Koordinator reprezentacije Frane Velčić izjavio je:

“Dobili smo izuzetan uvid u rad drugih reprezentacija i uvjerili se da će u budućnosti bez pomno slozenog sistematskog rada biti sve teže konkurirati. Naši reprezentativci su pokazali veliko srce, kvalitetu i fizičku spremu. Evidentno je da u Savezu imamo vrlo sposobne trenere. Ono sto trebamo poboljšati je zajednički sustavni rad. Kao predstavnik Saveza, stekao sam vrlo vrijedna poznanstva i dogovorio suradnju sa njemačkim savezom, Ju-Sports i izraelskim savezom koji je i ove godine imao uvjerljivo najsloženiju i najkvalitetniju reprezentaciju.”

Linker
20. travanj 2024 10:35