Regija

Osveta je servirana! Legendarni Ivica Trušček dominantnom izvedbom pobijedio Akipu i poslao ga na spavanje!

Ivica Trušček

 Screenshot/Oktagon
‘Terror‘ je u 82. profesionalnoj borbi stigao do 43. pobjede - i to na vrlo uvjerljiv način

Od samog početka Oktagon 53 priredbe u njemačkom Oberhausenu, komentatori su upravo meč između Ivice Truščeka i Cihada Akipe okarakterizirali kao onaj koji bi publici mogao donijeti nešto posebno, a takve najave ispostavile su se apsolutno točnima. "Vatromet", koji je između dvojice boraca zapaljen na jučerašnjem vaganju, u potpunosti se rasplamsao danas u oktogonu Rudolf Weber Arene, no "Terror" je dominantnom izvedbom ostavio 27-godišnjeg suparnika bez baruta - a na koncu i bez svijesti - te slavio giljotinom u drugoj rundi.

Oba borca žustro su ušla u meč, a Trušček je već nakon desetak sekundi srušio Akipu i nanosio mu štetu iz gornje pozicije. Nijemac se uspio pridići, no iskusni hrvatski borac nastavio ga je kontrolirati uz žicu i povremeno pogađati udarcima iz klinča, takozvanim "dirty boxingom", na koje je vezao koljena. Nakon otprilike tri minute, Trušček se ponovno našao u gornjoj poziciji ("half guard"), a potom je pokušao i završiti protivnika giljotinom - no bezuspješno. Uslijedila je potom sekvenca kakvu smo gledali dobrim dijelom prve runde, a to je Truščekovo kontroliranje Akipe uz žicu, sve do posljednje minute, kad je 27-godišnjak uspio preokrenuti situaciju i uzeti Truščeku leđa u stajaćoj poziciji, no bez većih uspjeha. Dvadeset sekundi prije kraja "Terror" se oslobodio, pogodio protivnika snažnim lijevim "middle kickom", da bi ga zatim i ponovno srušio, te kontrolirao u parteru sve do isteka runde.

U drugoj dionici Trušček je zauzeo sredinu borilišta, a gledali smo u tim trenucima nekoliko otvorenijih razmjena u kojima su oba borca ponešto pogađala ručnim tehnikama. Nakon otprilike pola minute, 40-godišnji Hrvat ponovno je pritisnuo suparnika uz žicu, a onda ga i prizemljio, te kažnjavao laktovima, sve dok nije došao u "full mount". Iz dominantne je pozicije nastavio udarcima obasipati Akipu, koji je očajnički pokušavao pobjeći iz teške situacije, ali je stigao samo do - nove Truščekove giljotine. "Terror" je imao čvrst hvat i pritiskao suparnika sve dok ovaj nije završio - onesviješten.

Bila je to vrhunska izvedba legendarnog hrvatskog borca kojom je u 82. profesionalnoj borbi stigao do 43. pobjede. Osim sjajne predstave, Trušček je u kavezu pokazao hvalevrijedne gospodske i sportske manire, budući da je najprije višestruko sugerirao sucu da prekine meč shvativši da je Akipa "out" i pokušavajući zaštititi njegovo zdravlje, a potom je i po završetku borbe razgovarao s 13 godina mlađim suparnikom, zakopao "ratne sjekire" i pokazao mu poštovanje u duhu "fair playja".

"Imam preko 80 borbi, nikad nisam uvrijedio ničiju obitelj, pa tako nisam ni tvoju. Opraštam ti što si me udario, oprosti i ti meni, sada je sve gotovo", rekao je emotivni Trušček u pobjedničkom govoru i pozdravio hrvatske navijače u dvorani koji su ga došli podržati.

Linker
04. travanj 2024 06:42