Regija

Petar Milas: ‘O ovakvom ugovoru sanjaju i već formirani boksači, a u tri godine čeka me 12 mečeva‘

Petar Milas
 Privatna Arhiva
Sve predispozicije za sjajnu budućnost trenutno ima hrvatski teškaš Petar Milas

25-godišnji hrvatski teškaš, Petar Milas, od ove bi godine trebao podići svoju karijeru na višu razinu. Nakon što je posljednjih godina izgradio svoje ime nastupima na priredbama u Njemačkoj, ali i odlascima na sparinge kod poznatijih boksača, svoj trud naplatio je potpisom ugovora s promotorskom kućom Queensberry Promotions. Riječ je o kući iza koje stoji Frank Warren, jedan od već desetljećima najpoznatijih i najuspješnijih promotora na svijetu.

Petrov odlazak pod Queensberry smo na Fight Siteu već najavili, no od samog sjajnog boksača iz Splita dobili smo više informacija kroz razgovor koji smo s njim odradili. On se u prvom planu tiče onoga što su on i njegov tim s novim promotorom dogovorili te kako bi trebala izgledati njegova bliža boksačka budućnost.

Kako je došlo do suradnje s Queenberyjem, tj. kad su bili prvi kontakti i jesi li razgovarao baš osobno s Frankom Warrenom?

"Moj tim je već prije dvije-tri godine pregovarao direktno s Frankom Warrenom oko pojedinih potencijalnih mečeva. Ipak, do konačne realizacije suradnje je doveo niz događaja koji su uslijedili. Na sparingu s Nathanom Gormanom primijetio me je Ricky Hatton te sam dobio poziv za sparing s Danielom Duboisom. To je, ispostavilo se, bilo ključno da Frank Warren, koji je tom sparingu osobno prisustvovao, donese svoj definitivni sud. Isti dan ponudio mi je i novi promotorski ugovor koji sam potpisao po isteku postojećeg ugovora s bivšim promotorom."

Što ovakav ugovor zapravo znači za karijeru jednog boksača u usponu?

"O ugovoru s jednom od najvećih svjetskih promotorskih organizacija sanjaju i već formirani i iskusni boksači, a kamoli ne i boksači u usponu. Doživljavam ga kao ostvarenje dječačkog sna i najveći mogući motiv za nastavak rada. Smatram kako će u ovoj fazi karijere to odigrati ključnu ulogu budući da je Queensberry Promotions u stanju osigurati mečeve s borcima visokog kalibra koji će mi omogućiti kako osobni razvoj tako i uspinjanje na ljestvici svjetskog boksa. Riječ je o promotorskoj organizaciji koja je na samom vrhu svjetskog boksa već dugi niz godina."

Kako ovo utječe na tvoju suradnju s dosadašnjim promotorom, Petko's Promotions?

"Iako je suradnja s dosadašnjim promotorom Petko's Promotions iza mene, želja i dužnost mi je naglasiti kako je iza mene nekoliko lijepih i uspješnih godina, godina u kojima mi je upravo Petko's Promotions omogućio da se predstavim svijetu u najljepšem mogućem svjetlu i na tome sam mu zahvalan. Prijatelji smo i uvijek ćemo biti."

Kakav ti je Queenberry iznio plan za tebe, prije svega kad bi mogao prvi put nastupiti i koliko bi mogao mečeva imati ove godine?

"Ugovor je koncipiran na način da su predviđena četiri meča godišnje u periodu od tri godine. Prvi meč je trebao biti već početkom travnja, ali zbog televizijskog rasporeda prolongiran je za svibanj."

Na rosteru iste promocije su Fury, Joyce i Dubois, postoji li možda neka opcija zajedničkih treninga s nekim od njih, tj. hoćeš li uskoro možda putovati u Veliku Britaniju na pripreme?

"Već za desetak dana letim u London na velike pripreme u neke od najboljih britanskih boksačkih dvorana. U istima treniraju i neke od najvećih nada današnjice tako da će do zajedničkih treninga svakako doći. To je bila i dosadašnja praksa."

Gdje se vidiš na kraju ove godine po pitanju nekog statusa u kategoriji?

"Bez lažne skromnosti, smatram kako je realno za očekivati da se do kraja godine nađem u top 30 boksača. Naravno, preduvjet za to su prije svega dobro zdravlje, ali i povratak trenutne svjetske situacije na stare tračnice."

Linker
09. travanj 2024 09:21