Regija

Petar Milas spremniji nego ikad! Pogledajte kako razvaljuje fokusere na treningu

Petar Milas
 Instagram (petar Milas)
Hrvatskog boksača teške kategorije 10. rujna čeka najveći meč dosadašnje karijere

Neporaženi hrvatski teškaš Petar Milas (15-0-0) 10. rujna u Parizu borit će se protiv Francuza Tonyja Yoke (10-0-0, 8 KO). Radi se o najvećoj borbi Milasove dosadašnje karijere. Hrvatski navijači sigurno pamte Yoku kao jednog od velikih rivala Filipa Hrgovića dok su obojica nastupali u amaterskom boksu. Francuz se 2016. godine na Igrama u Rio de Janeiru okitio zlatnom olimpijskom medaljom.

Skidanje skalpa takvom borcu puno bi značilo za karijeru 26-godišnjeg splitskog boksača. Petar Milas nije nastupao od listopada 2019. godine. Tada je jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio njemačkog borca Johnyja Mullera (23-9-2, 14 KO). Splitski borac izvan ringa je gotovo dvije godine, no za ovakvu borbu isplatilo se čekati. Čini se kako je svjestan toga i sam Milas koji se naporno priprema za ovako velik meč, a u najnovijem videu koji je objavio na svom Instagram profilu prezentirao je sjajnu formu.

''Pariz, dolazim!'', napisao je Petar priloživši video gdje sjajno udara u fokusere.

Tony Yoka s druge strane nastupio je u ožujku ove godine. Nokautom u 12. rundi Francuz je savladao belgijskog boksača Joela Tambwea Djekoa i time je osvojio upražnjeni EBU (European Boxing Union) pojas u teškoj kategoriji. Samo dvojica Yokinih protivnika izgurali su do sudačke odluke i 201 centimetar visoki Francuz zasad u potpunosti opravdava visoka očekivanja koja je nametnuo odličnom amaterskom karijerom.

Meč između Milasa i Yoke održat će se na Roland Garrosu, kultnom teniskom stadionu u Parizu.

Linker
24. travanj 2024 09:22