Regija

Pogledajte sastave za boksački okršaj Hrvatske i Italije, pred nama je ukupno devet mečeva

Gabrijel Veočić
 RANKO SUVAR/CROPIX
Dvije reprezentativne selekcije sučelit će se u velikoj dvorani Sportskog centra Gripe

U petak, 26. ožujka. Split će biti domaćin boksačkog spektakla Hrvatska – Italija, a dvije reprezentativne selekcije sučelit će se u velikoj dvorani Sportskog centra Gripe bez prisustva publike i prema svim propisanim epidemiološkim mjerama za odvijanje sportskih natjecanja.

Objavljeni su sastavi reprezentacija po kategorijama, a Hrvati i Talijani borit će se u ukupno devet mečeva, sedam muških i dvije ženske borbe. Hrvatsku će predvoditi dvije “amazonke” – naše najbolje boksačice i olimpijske kandidatkinje za Tokio – Zagrepčanka Nikolina Ćaćić (57 kg) i Splićanka Marija Malenica (60 kg), ponosne osvajačice europskih i svjetskih medalja. Njihove protivnice bit će Sharon Prisco (57 kg) i Filomena De Marco (60 kg).

Direktor talijanskih selekcija, legendarni olimpijski i svjetski prvak u superteškoj kategoriji Roberto Cammarelle poslao je popis “azzurra” na kojemu su Raffaele Di Serio (60 kg), Andrea De Santis i Paolo Di Lernia (64 kg), Luca De Chiara i Vincenzo Arecchia (69 kg), Remo Salvati i Giovanni Sarchioto (75 kg).

Budući da Talijani u Split ne dovode boksače u najtežim kategorijama (81, 91 i +91 kg), neće biti naših olimpijskih kandidata Luke Plantića i Marka Miluna koji provode i svoje specifične pripreme za olimpijske kvalifikacije u lipnju, a protivnika s talijanske strane nema ni teškaš Toni Filipi.

Hrvatski izbornik Dorijan Čalić odredio je sastav u kome su u kategoriji do 60 kg Diego Mamić (Pula), do 64 kg Filip Herceg (Rebel Zadar) i Marin Jelačić (Pauk Split), do 69 kg Petar Cetinić (Rijeka) i Filip Kolar (Čakovec), te do 75 kg Jasmin Pašagić (Joker Split) i Gabrijel Veočić (Brod Slavonski Brod).

Linker
19. travanj 2024 23:57