Regija

Poraz Barbare Matić u četvrtfinalu, preostaje joj borba za brončanu medalju

Barbara Matić vs Michaela Polleres
 Jack GUEZ/AFP/Profimedia
Svjetska prvakinja u judu neće ponoviti uspjeh sa Svjetskog prvenstva u Budimpešti

Nažalost, najbolja hrvatska judašica zaustavljena je u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Tokiju. Barbara Matić nastupa u kategoriji do 70 kilograma, a nakon pobjede u osmini finala protiv Portugalke Barbare Timo, Matić je izgubila od Austrijanke Michaele Polleres.

Meč između Polleres i Matić zapravo je revanš sa Svjetskog prvenstva koje se održalo u Budimpešti ove godine. Međutim, tamo su se dvije judašice susrele u polufinalu. Barbara je u Budimpešti pobijedila ''zlatnim bodom'' u četvrtoj minuti borbe, no ovaj puta je slavila Austrijanka u još jednom napetom meču. Polleres je našu predstavnicu savladala wazarijem (bacanjem) 1-0 te ju sada u polufinalu čeka Nizozemka Sanne Van Dijke.

Nije turnir gotov niti za našu Barbaru Matić. Nju naime od 10:00 sati čeka repasaž protiv Talijanke Alice Bellandi. Radi se o protivnici koja nije bila u užem krugu favorita za medalju, a na svjetskoj rang ljestvici zauzima 30. mjesto (Barbara je sedma). Međutim, Bellandi je pružila izuzetno dobar otpor protiv Van Dijke koja je jedna od favoritkinja za zlatnu medalju te je izgubila tek na ''zlatni bod''. Pobijedi li Barbara talijansku predstavnicu, za broncu će se boriti protiv poražene iz meča između Ruskinje Madine Taimazove i Japanke Chizuru Arai.

Barbara Matić nažalost neće ponoviti lipanjski uspjeh iz Budimpešte, no više puta naglašavala je kako se radi o izuzetno kompetitivnoj kategoriji u kojoj svako svakog može pobijediti. Brončana medalja i dalje je u igri te se nadamo kako će se Barbarin pohod na postolje uspješno nastaviti od 10:00 sati.

Linker
14. travanj 2024 07:47