Regija

Pratljačić i Veočić odlično startali na jakom turniru u Maroku: Pogledajte Pratljačićev sjajni nokaut

Gabrijel Veočić (drugi s lijeva) i Luka Pratljačić (prvi s desna)

 Hrvatski Boksački Savez
Osječanin Luka Pratljačić već je osigurao i medalju, a Veočića jedna pobjeda dijeli od toga

Sredinom prvog mjeseca najavili smo vam nove nastupe vjerojatno najboljih hrvatskih amaterskih boksača u ovom trenutku. Superteškaš Luka Pratljačić i poluteškaš Gabrijel Veočić tada su u planu imali nastup na IBA-inom Golden Belt turniru, a radi se o turniru svjetske serije.

Marakeš (Maroko) domaćin je turnira, a Pratljačić i Veočić uspješno su dovršili ostatak priprema i nastupaju u sklopu ovog turnira, a obojica su zasad odradili po jedan nastup, ali jedan vrhunski nastup!

Gabrijel Veočić turnir je otvorio nastupom u osmini finala protiv Rumunja Andreija Paula Aarodaeije. Brođanin je u taj meč ušao s 24 uzastopne pobjede iza sebe, a rumunjski boksač nije mu uspio parirati u ringu. Veočić je dominirao od samog početka borbe, a njegove kretnje i munjevite kombinacije bile su nerješiva enigma za Aradoaeiju.

Rumunj se u prvom nokaunu našao u drugoj rundi nakon aperkata u tijelo, a početkom treće runde Veočić pogađa sjajnim krošeom i prisiljava suca na novo brojanje. Sudac je procijenio da meč nema smisla nastavljati i spasio je Rumunja teže štete u ovoj borbi. Gabrijel je time došao o 25. uzastopne pobjede i samo je nastavio ubirati plodove sjajnog rada u suradnji sa svojim ocem i trenerom, Perom Veočićem.

Četvrtfinalni meč Veočić će boksati protiv Rusa Imama Khatajeva, a pobjedom u toj borbi, Veočić bi osigurao minimalno brončanu medalju. Khataev je brončani s prošlih Olimpijskih igara i bit će pravi izazov za 21-godišnju ‘‘Kobru‘‘ iz Slavonskog Broda. Meč je na rasporedu danas, a 11. je po redu na službenom programu. Prema navodima Hrvatskog boksačkog saveza, Veočića i Khataeva u ringu možeo očekivati oko 20:30 sati.

Osim Veočića, sjajan nastup odradio je i Osječanin Luka Pratljačić. 25-godišnji superteškaš odmah se borio u četvrtfinalu i pobjedom je mogao osigurati minimalno broncu. Pratljačić je to i ostvario, a Španjolca Ayouba Ghadfu poražio je sjajnim nokautom.

Razornom ljevicom Luka je pogodio svog protivnika u prvoj minuti druge runde. Bila je to kombinacija direkta, zatim je uslijedio udarac u tijelo, a kombinacija je završila polukrošeom u bradu nakon kojeg se Španjolac nije vratio na noge i meč je završio. Ghadfa je inače drugi na Europskom prvenstvu održanom 2022. godine u Armeniji, ali Luka Pratljačić briljira nakon što se drugom polovicom prošle godine vratio boksu nakon dugog izbivanja zbog ozljeda.

Pratljačić i njegov trener Matej Matković odrađuju fantastičan posao, a Luka je očito puno naučio i kroz trening kamp s našim Filipom Hrgović. ‘‘El Animal‘‘ ljetos je pozvao Pratljačića u Miami da mu pomogne u pripremama za meč protiv Zhileija Zhanga.

Gotovo svaki Lukin protivnik nakon povratka u ring nije prošao bez brojanja suca i nokdauna. Osječanin posjeduje uistinu razorne udarce i vjerujemo da će ih prezentirati i u srijedu 8. veljače (2. mjesec) kada bude boksao protiv Talijana Diega Lenzija. Pobjedom protiv Lenzija, Luka bi ušao u finale ovog jakog turnira u Maroku na kojem nastupaju najbolji boksači iz čak 50-ak država.

Linker
19. travanj 2024 15:20