Regija

Predrag Bogdanović upisao je novu pobjedu! Srpski borac svladao je favoriziranog Nafuku odlukom sudaca

Predrag Bogdanović

 SCREENSHOT/YOUTUBE
Ovo je bila 16. pobjeda u karijeri perspektivnog srpskog borca

Što se tiče regionalnog MMA-a, večer je dobro započela. Miloš Janičić upisao je pobjedu protiv Ebrahima Hosseinpoura u drugoj rundi, a sada je došao red da Predrag Bogdanović stupi u kavez. Hafeni Nafuka bio je njegova prva prepreka...

"Namibijska noćna mora" brzo je uspjela srušiti srpskog predstavnika i doći mu na leđa, ali je bio previsoko te je skliznuo dolje i Bogdanović je došao u gornju poziciju, točnije u polugard. Pokušavao je Nafuka napraviti "sweep" nekoliko puta, ali to mu baš i nije polazilo za rukom. Nakratko se uspio ustati uz žicu, ali Bogdanović je odmah upisao još jedno rušenje. Nakratko je Nijemac namibijskih korijena uhvatio i kimuru te pokušao doći u dominantnu poziciju, no nije uspio u tome. Na kraju runde, sva tri suca dala su prednost srpskom borcu (10-9 x3).

Druga runda je ponudila puno više akcije na nogama, a najupečatljiviji je bio "high kick" Bogdanovića na početku dionice. Srpski borac bio je puno bolji na nogama te je Nafuka odlučio krenuti u "grappling" te uspio uzeti leđa. Ipak, nakon nekoliko hrvačkih izmjena, Bogdanović je uspio završiti u gornjoj poziciji te kontrolirati stvari sve do kraja drugih pet minuta meča. Iako je ova runda bila dosta neizvjesna, srpski borac opet je prevladao na sudačkim karticama (20-18 x3).

Bilo je i više nego jasno da Nafuka mora ići na sve ili ništa u zadnjoj rundi, no Srbin je opet došao u gornju poziciju na parteru i bez problema kontrolirao zbivanja u kavezu. Iz gornje pozicije u zatvorenom gardu i polugardu nije dozvoljavao protivniku da se ustane. Na kraju je nakratko uzeo i leđa, a onda se Nafuka ustao i zadobio veliku posjekotinu te je meč nakratko prekinut 13 sekundi prije posljednjeg zvona. Iako je Nijemac bio taj koji je trebao "eksplodirati" i ići naprijed, nije to napravio te je Bogdanović odnio zasluženu pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27 x3).

Nakon meča je izjavio:

"Jako sam sretan vidjeti da je moj tim zadovoljan. On je mlad i gladan borac, ali ja imam previše iskustva. Pritisak je i dalje tu... Hvala organizaciji, hvala svima na ovoj prilici. Nije me briga s kim ću se boriti, tko god dođe, spreman sam".

Ovo je bila 16. pobjeda u karijeri perspektivnog srpskog borca koji je, iako nije bio favorit, pokazao sjajnu izvedbu te se plasirao u daljnju fazu natjecanja.

Linker
25. travanj 2024 19:33