Regija

Rade Opačić pred nastup na priredbi prepunoj legendi: ‘Spreman sam na tri runde rata!‘

Rade Opačić
 Instagram
Treća sreća trebala bi se dogoditi ovog tjedna po pitanju meča Rade Opačića i Patricka Schmida

Dva puta tijekom ove godine otkazivan je kickboxing meč ONE Championship promocije između Rade Opačića i Patrika Schmida. Mladi teškaš iz Srbije, koji je oduševio u svojim dosadašnjim nastupima u azijskom gigantu, prošli put je bio pozitivan na COVID-19, dok je onaj raniji put to bio slučaj kod jednog člana tima borca iz Švicarske.

Treći pokušaj dolazi u petak 15. listopada na velikoj ONE-ovoj priredbi imena First Strike. Ista je predvođena velikim turnirom perolake kategorije te borbom za titulu iste te kategorije, za koju će se boriti Giorgio Petrosyan i Superbon Banchamek. Ipak, glavni program će otvoriti upravo Opačić i Schmid, koji su već neko vrijeme u Singapuru te sad samo čekaju da se meč napokon održi.

"Drago mi je da ćemo se konačno susresti. Korona nam je dva puta otkazala meč i napokon bismo trebali odraditi tu borbu", zadovoljno je Opačić najavio borbu u razgovoru za Fight Site, dodavši nešto o tome kako je tri puta se pripremati za istog protivnika, s kojim bi se sad napokon trebao obračunati:

"Nema puno promjena osim što sam bogatiji za još jedne pripreme. U travnju zbog spomenutih okolnosti nisam mogao pokazati koliko sam spreman. Odmorio sam dvadesetak dana i vratio se na treningu. Od lipnja sam u treningu dva puta tjedno. Osjećam se stvarno dobro i spremno. Radio sam na taktici i onome što trebam pokazati u ringu. Viši sam i duži sam, to bi trebale biti moje prednosti koje ću pokušati iskoristiti."

Upitali smo ga nakon toga kako vizualizira meč u svojoj glavi, tj. kako mu se čini da će on i njegov protivnik biti postavljeni i što će biti ključ toga u kojem će smjeru meč otići.

"Patrick je iskusniji i sigurno će se pouzdati u to. Njegova jača strana je boks, ne koristi puno noge. Pokušat će ići naprijed i nabiti svoj ritam, a na meni je da mu to ne dozvolim. Spreman sam na tri runde, kao i on, kondicijski je jako dobar. Bilo bi sjajno završiti ga nokautom, ali spreman sam za sve tri runde, tri runde rata i također sam spreman prilagoditi se bilo kakvom tijeku borbe", otkrio je.

Svakako je sjajan osjećaj biti dio priredbe prepune legendi i velikih imena ovog sporta. Istina, riječ je o borcima perolake kategorije, ali svakako je Radi kao teškašu čast za njih otvoriti program. Isto tako, upitali smo ga nada li se nekom sličnom turniru teške kategorije.

"Jako mi je drago što sam dio ovakvog eventa prepunog legendi. Ozbiljan turnir osmorice, sigurno najjači u toj kategoriji na svijetu. Drago mi je biti okružen takvim borcima. Tu smo svi u hotelu, viđamo se i sa svima imam dobar odnos. Prava poslastica bila bi da ONE napravi takav turnir za teškaše, što je moguće. Oni imaju dosta planova, ali polako, ja moram pobijediti prvo ovaj meč. ONE ima dosta planova za teškaše koje je ne smijem otkrivati, ova i iduća godina bit će uzbudljiva. Naravno, turnir bi bio posebna poslastica", uspjeli smo saznati što misli o tome.

Priredba se održava u petak od 14 sati i 30 minuta, a svi će imati priliku pratiti je putem ONE-ovog YouTube kanala potpuno besplatno.

Linker
15. travanj 2024 10:22