Regija

Rade Opačić ugovorio novu borbu u ONE Championshipu, čeka ga već ranije planirani protivnik

Rade Opačić
 screenshot (YouTube, ONE)
Treći protivnik srpskog teškaša Rade Opačića u ONE Championshipu trebao bi biti Patrick Schmid

Talentirani srpski teškaš Rade Opačić krajem prošle godine počeo je potvrđivati kako posjeduje puno više od samog talenta te je suvereno krenuo prema vrhu svjetskog kickboxinga teške kategorije. Kao platformu za dokazivanje odabrao je ONE Championship, promociju koja mu je dala veliku priliku, a ovaj 23-godišnji dvometraš iz Beograda ju je prihvatio te ju za sada više nego uspješno koristi.

Nakon što je u prosincu prekidom savladao Errola Zimmerman, a onda mjesec dana kasnije i Bruna Susana, također prekidom, njegov idući nastup u borilištu singapurske promocije dogovoren je za 7. travnja. Opačića će čekati Patrick Schmid, što je zapravo protivnik s kojim je već imao ugovorenu borbu za siječanj, no ista je otkazana zbog pozitivnog COVID-19 testa jednog od trenera švicarskog borca. Uskočio je gore spomenuti Susano, kojeg je Opačić savladao (snimka obje dosadašnje borbe na dnu teksta).

35-godišnji "Big Swiss" borio se u nekoliko velikih promocija, uključujući Superkombat i FEN, a ovo će mu biti debi u ONE-u te ima ambiciju odmah u startu upisati pobjedu nad borcem koji je do sada oduševio vodstvo i komentatore najveće azijske promocije (što se jako dobro može čuti u spomenutim videima).

Priredba na kojoj će se održati ova borba nosi ime ONE on TNT 1, odnosno u pitanju je prva priredba koja će se emitirati na toj američkoj TV postaji, što predstavlja jedan novi korak u globaliziraciji ONE-a i formata borilačkih priredbi kakve oni provode. Opačić bi se trebao nalaziti među glavnim borbama, što je svakako veliki poticaj za dati najbolje od sebe, ali i priznanje njegovim dosadašnjim rezultatima.

Linker
19. travanj 2024 05:47