Regija

Rakić će ovog vikenda navijati za Adesanyu: ‘Njemu želim oduzeti cijelu ostavštinu!‘

Aleksandar Rakić
 Screenshot (youtube)
Aleksandar Rakić namjerava savladati Thiaga Santosa, a onda iz prvog reda gledati glavnu borbu

Iako je to pojam koji se nekada i prelako koristi u raznim prigodama, ovog puta možemo bez pogovora reći kako je ispred Aleksandra Rakića najveća borba karijere. Glavni program UFC 259 priredbe, priredbe s tri borbe za titulu, a glavna je ona u njegovoj kategoriji. Teško je moglo biti bolje i veće, a velik je i protivnik, budući da Rakić ispred sebe još jednom ima bivšeg izazivača. Svjestan je toga i o tome je progovorio tijekom službene konferencije za medije na kojoj je sudjelovao.

"Ovo mi je treći bivši izazivač u nizu i to je sjajno. Borba protiv Thiaga pravi je put za pokazati UFC-u kako sam spreman boriti se za titulu", rekao je Rakić, koji se prije Santosa borio s Volkanom Oezdemirom te Anthonyjem Smithom. Upravo je uvjerljiva pobjeda protiv Smitha bila smjernica prema ovoj borbi.

Thiago Santos svoj je veliki nastup imao u ljeto 2019. godine, kad je tijesnom odlukom poražen od Jona Jonesa te tim putem nije osvojio titulu. Iz borbe je izašao ozlijeđen, a onda se vratio više od godinu dana kasnije te je poražen od Glovera Teixeire. Sad se Brazilac nalazi u situaciji gdje si treći poraz u nizu ne smije dozvoliti, ako i dalje ima šampionske ambicije, a Rakić je upitan smatra li da će protiv sebe imati onog istog borca koji je ozbiljno ugrozio Jonesa.

"Mislim kako je on i dalje onaj borac koji je umalo pobijedio Jonesa, ali izašao je iz te borbe s ozljedama dva koljena pa je imao dugu pauzu. Znam kako je to jer sam imao sličnu ozljedu. Poseban problem je mentalni dio. Vidjeli smo u borbi protiv Glovera taj 'ring rust'. I takav je ugrozio Glovera nekoliko puta prije nego je izgubio. Uvjeren sam kako će biti motiviran nakon dva poraza u nizu, no spreman sam za njega. Očekujem kako će napadati svime što ima, a u subotu ćemo saznati koliko je zapravo opasan", rekao je Rakić, koji je nedavno otkrio kako je zadovoljan pripremama koje je drugi put u nizu odradio u Hrvatskoj, s bazom u American Top Teamu.

Posebno važno je to što se našao na istom programu kao i borba za titulu. Tako će imati priliku iste večeri poslati poruku, a onda i popratiti što će se dogoditi u susretu Blachowicza i Adesanye. Borbu je dobio zadatak prognozirati.

"Možda je UFC s namjerom ovu borbu odlučio staviti na isti program. Pobijedim li Santosa bit ću u prvom redu i gledat ću borbu za titulu. Šanse su 50-50, ali mislim da će Adesanya pobijediti ako dođe do odluke. Ako bude klinča i grapplinga, Jan će odnijeti pobjedu jer je snažan tip i bit će puno teži od Israela. Vidjet ćemo kako će Israel odgovoriti na rušenja", glasila je prognoza, nakon čega je upitan i koga bi on volio vidjeti kao pobjednika, posebno ako to bude njegov idući protivnik:

"Volio bih se boriti protiv Israela jer je veće ime. Svaka čast i apsolutni respekt Janu, on je prvak, ali Adesanya je veće ime. Boriti se protiv njega, pobijediti ga i uzeti mu svu ostavštinu bi bilo sjajno."

Rakić bi pobjedom mogao osigurati poziciju s koje se može nadati poziciji izazivača. No, ne smijemo zaboraviti kako je Glover Teixeira svoju priliku ipak osigurao prije njega te da bi sve osim Brazilca u toj poziciji sa sportske strane značilo veliku nepravdu.

Linker
14. travanj 2024 09:55