Regija

Rakić je spremniji nego ikad: ‘Želim Santosa u njegovom najboljem izdanju!‘

Aleksandar Rakić
 Instagram
‘Dvije i pol godine je puno vremena, napredovao sam od tih zajedničkih treninga‘

Aleksandar Rakić uvjeren je da će maksimalno spreman i u svom najboljem izdanju dočekati Brazilca Thiaga Santosa.

TOP 5 borci UFC-ove poluteške kategorije odmjerit će snage 6. ožujka, a to je, podsjetimo, datum rezerviran za veliku UFC 259 priredbu.

Bitan je to meč za srpskog poluteškaša koji bi s pobjedom nad još jednim bivšim izazivačem napravio veliki iskorak prema toliko željenoj borbi za prestižni UFC-ov pojas.

Na papiru je to zanimljiv dvoboj boraca koji preferiraju udaračke tehnike, a ono što ga čini još atraktivnijim je i podatak da su Aleksandar i Thiago bili trening partneri pred UFC 231 koji se 2018. održao u Torontu.

"Znam Santosa još od 2018. godine. Upoznali smo se u American Top Teamu i skupa smo trenirali. Borili smo se na istom eventu pa smo i u isto vrijeme odrađivali pripremni kamp. Ja sam se borio s Devinom Clarkom, a on s Jimijem Manuwom. Nismo nikad radili MMA sparing, ali bilo je tu grapplinga i hrvanja. Znači, na neki sam način osjetio njega i njegovo tijelo... Ali znate što, dvije i pol godine je puno vremena i za sebe mogu reći da sam napredovao i da sam drugačiji borac od tih zajedničkih treninga. Usavršio sam sve svoje vještine i opasniji sam nego tada. Bit će to zanimljiva borba za obojicu i nadam se da ću 6. ožujka ispred sebe imati najboljeg Thiaga. Zašto? Jer znam da ću se tog dana pojaviti u svom najboljem izdanju", rekao je Rakić u razgovoru za Line Movement.

Aleksandru će susret s ‘Marretom‘ biti prvi nastup od kolovoza prošle godine i borbe u kojoj je pobijedio Anthonyja Smitha. S druge strane, brazilski udarač vraća se u kavez nakon studenog i poraza od Glovera Teixeire.

Linker
20. travanj 2024 10:20