Regija

Rakić nikad bijesniji: ‘Ponovno me izbjegava, ali uskoro ću mu odrezati to češko sranje s glave‘

Aleksandar Rakić

 screenshot (YouTube, UFC)
Sve je izglednije kako će Jiri Prochazka svoju iduću borbu odraditi protiv Glovera Teixeire

Dojam kako je UFC posložio sve po pitanju idućeg izazivača poluteške kategorije sve je jači. Isto tako, čini se da su i fanovi prihvatili činjenicu da će to biti Jiri Prochazka te je već krenulo lagano nabrijavanje na njegovu borbu protiv Glovera Teixeire. Čeh nije sakrivao kako nema ništa protiv čekanja još nekoliko mjeseci prije nego ta borba dođe, a vjerojatno je takav nekakav stav i promocije.

Osim UFC-a i medija, slijed događanja prihvatili su i mediji, gdje je Prochazka već preuzeo ulogu "contendera", a svoj prvi veći medijski istup nakon borbe Teixeire i Blachowicza imat će večeras, kad ga Ariel Helwani ugosti u svom MMA Houru. Najpoznatiji svjetski MMA novinar to je najavio putem svog Twittera, nedugo nakon čega je njegovu objavu podijelio Aleksandar Rakić, ovog puta uz izuzetno žestoki istup prema svom rivalu.

"Pitaj ga zašto izbjegava borbu za prvog izazivača koja mu ponuđena prije dva dana. On je moja guzica, a ne samuraj. A govori se da sam ja taj koji odbija borbe? Nisam baš siguran. Doći će vrijeme kad ću ukloniti to ružno ćeško sranje s njegove glave", napisao je Rakić, očito se referirajući na repić koji Prochazka tijekom svojih borbi veže, a koji ukrasi bojama zastave svoje domovine.

Rakić je već neko vrijeme vrlo glasan po pitanju borbe protiv češkog poluteškaša, kojeg je krenuo prozivati nedugo nakon što je ovaj savladao Dominicka Reyesa, u svibnju ove godine, čime je zapravo srpsko-austrijskog borca preskočio na ljestvici izazivača. Prochazka s druge strane Rakića u potpunosti ignorira te nije izravno odgovorio niti na jednu prozivku ili provokaciju. Upravo zbog toga će biti zanimljivo popratiti hoće li ga Helwani spomenuti te kakav je Jiri pripremio odgovor na to.

Posljednji put kad je Prochazka izravno spomenuo Rakića bilo je nakon njegove prve UFC pobjede, u kojoj je prošle jeseni savladao Volkana Oezdemira. Rakić je tada rekao kako ga ne zanimaju borbe s niže rangiranim borcima. U međuvremenu su se stvari okrenule, nakon Rakićeve pobjede protiv Thiaga Santosa te Jirijeve protiv Reyesa i sad je Čeh na prvom mjestu, onome gdje Rakić smatra kako bi na osnovu rezultata on trebao biti.

Sve je to dovelo do popriličnih frustracija koje bi mogle biti dodatno pojačane ako UFC uz objavu borbe Teixeira protiv Prochazke doda još jednu, onu u kojoj bi Rakić za poziciju prvog izazivača morao savladati Magomeda Ankalaeva. A mnogi vjeruju kako bi to za njega bila teža borba nego ona protiv Prochazke pa čak i protiv prvaka Teixeire.

Linker
20. travanj 2024 14:48