Regija

Rakić smatra da je zapostavljen: ‘Osjećam se poput Usmana u svibnju 2018. godine‘

Aleksandar Rakić
 Seokyong Lee/Shutterstock Editorial/Profimedia
Pobjeda češkog poluteškaša mogla bi negativno djelovati na ‘Rocketovu‘ poziciju

Do ovog vikenda Aleksandar Rakić bio je u podosta komotnoj situaciji. Na račun posljednje dvije pobjede djelovao je kao najozbiljniji kandidat za izazivača odmah nakon Glovera Teixeire, koji će titulu napasti u rujnu. Iako te pobjede nisu bile impresivne te je čak kritiziran i od strane Dane Whitea, "Rocket" je bio osiguran pozicijom na rang ljestvici.

No, pobjeda Jirija Prochazke nad Dominickom Reyesom mogla bi tu puno toga promijeniti. Nitko se neće iznenaditi ako pri idućoj objavi ljestvica češki borac zauzme Rakićevo mjesto, a i fanovi su ga već prihvatili puno bolje nego njega. Jiri je obje svoje UFC pobjede ostvario više nego impresivno i atraktivno, a pridružili su se i mediji koji ga smatraju idućom velikom stvari poluteške kategorije. Stoga ne čudi kako se austrijsko-srpski borac odjednom osjetio zapostavljenim, budući da je danas u rijetko kojem tekstu i spomenut.

"Čovječe, osjećam se poput Usmana u svibnju 2018. godine. Ako pokušam citirati velikog prvaka, 'Ja sam problem!!!'. Pogledajte kako nitko od ovih momaka ne spominje moje ime i to baš nikad. Vidjet ćemo...", napisao je Rakić na Twitteru.

Kad je već povukao paralelu s Usmanom, moramo navesti kako je aktualni UFC-ov prvak velter kategorije u svibnju 2018. godine dominantno savladao Demiana Maiju, što je bila njegova deveta UFC pobjeda u jednako toliko nastupa. No, u tim trenucima još nije kotirao kao izazivač niti se o njemu puno govorilo, nego tek kad je nakon toga savladao Rafaela Dos Anjosa.

Rakić je u posljednje dvije borbe savladao dva bivša izazivača za titulu, Anthonyja Smitha i Thiaga Santosa, obojicu sudačkom odlukom uz nastup u kojem nije primio gotovo nikakvu štetu. No, taktički pristup tim borbama nije baš oduševio Danu Whitea, koji za sada još nije reagirao niti na Prochazku, no ne moramo niti razmišljati da bismo shvatili kako je Čeh borac puno više po njegovom ukusu.

I zbog toga ne treba čuditi što se Rakić osjeća ugroženo ili zapostavljeno, iako bi na kraju najpoštenije bilo organizirati njegovu borbu protiv Prochazke za prvog izazivača. Uostalom, Blachowicz i Teixeira imaju ugovoren okršaj tek za rujan, što dovodi do pretpostavke kako bi iduća borba za titulu vjerojatno bila tek početkom iduće godine. Sumnjamo da se bilo kome od kandidata za izazivača toliko čeka.

Linker
19. travanj 2024 14:59