Regija

Regija ima dvojicu top 10 kickboksača u teškoj kategoriji: Rade Opačić privlači sve veću pažnju

Antonio Plazibat i Rade Opačić

 Screenshot (youtube, Glory, One)
Antonio Plazibat i Rade Opačić koračaju ka samom vrhu svjetskog kickboxinga

24-godišnji srpski kickboksač Rade Opačić (16-5-0) jedno je od najzanimljivijih nadolazećih imena u teškoj kategoriji kickboxinga. Rade je trenutno u nizu od četiri uzastopna slavlja, a sve četiri pobjede upisao je pod okriljem ONE Championship organizacije.

Dodamo li tome kako je Opačić nokautirao svu četvoricu protivnika u drugoj rundi te je sve bliže napadu na pojas. Azijska promocija trenutno nema teškaškog prvaka u kickboxingu, a upravo bi Opačić mogao biti jedan od boraca koji će se boriti za tu titulu.

Srpski borac sjajnim nastupima privlači sve veću pažnju kickboxing svijeta, a potvrda sjajnih nastupa, došla je od strane poznatog borilačkog portala Combat Press. Naime, oni svakog mjeseca izbacuju ažurirane rang ljestvice svjetskog kickboxinga. Njihov poredak sastoji se od deset najboljih boraca unutar svake težinske kategorije, a Rade Opačić nakon nedavne pobjede nad Franceskom Xhajom, novo je ime unutar top 10 teškaša.

Srpski borac pretekao je Fabija Kwasija koji sada više nije rangiran prema Combat Pressu, dok Opačić okupira deseto mjesto. Prvi u poretku je naravno Rico Verhoeven, no naša regija može se pohvaliti s još jednim imenom u poretku. Hrvatski kickboksač Antonio Plazibat zauzima visoko drugo mjesto ljestvice.

Solinjanin nastupa pod okriljem Gloryja i trenutno je prvi u njihovom poretku izazivača za pojas. Plazibat je do te pozicije došao sjajnom 2021. godinom. Naime, Antonio je nokautirao Tarika Khbabeza i Benjamina Adegbuyija, obojicu u drugoj rundi. Čini se kako Plazibat i Opačić vole nokautirati protivnike u drugoj rundi, no više od svega vole pobjeđivati. Sve to, obojicu je uvrstilo na ovu ljestvicu.

Oba borca u lovu su na titule, a nadamo se kako će Glory i ONE do kraja godine imati nove prvake. Tko će u tom slučaju predvoditi ljestvicu Combat Pressa, nije naročito niti bitno.

Kompletne rang ljestvice po kategorijama, možete pogledati OVDJE.

Linker
19. svibanj 2024 11:05