Regija

S PFL turnira otpao i Usman, situacija Ante Delije sad je tek neizvjesna

Muhammed i Kamaru Usman
 Instagram
Nakon Fabricija Werduma, PFL nastup otkazao je Mohammed Usman, a protivnici su im međusobno upareni

Novi problemi ukazali su se PFL organizaciji, po pitanju njihovog ovosezonskog turnira teške kategorije. Nakon što se već ranije pojavila vijest da će Fabricio Werdum morati istupiti iz turnira, sad je došlo do otkazivanja još jednog borca. Radi se o Mohammedu Usmanu.

Werdum je bio prisiljen otkazati budući da nije dobio liječničku dozvolu pa tako njegova PFL avantura završava vrlo neslavno. U prvom je kolu borbu protiv Renana Ferreire izgubio prekidom, da bi na kraju borba bila poništena poslije pregleda snimke. Ista je dokazala da je Ferreira tapkao nedugo prije nego je preokrenuo borbu i došao do pobjede. Prema PFL pravilima obojica su zaradili po jedan bod za turnirski poredak. U drugom kolu Werdum se trebao boriti protiv Brandona Saylesa.

Usman je doživio ozljedu pa neće moći nastupiti u drugom kolu protiv Denisa Goltsova i tako se pokušati vratiti u turnir. Od njega se puno očekivalo pa je poraz koji mu je Sayles nanio bio jedno od iznenađenja prvog kola ove sezone.

PFL je na situaciju reagirao tako da su obojica odmah uklonjeni iz turnirske ljestvice, a njihovi planirani protivnici su upareni međusobno. Goltsov u turnirskom poretku ima šest, a Sayles 5 bodova.

Što to znači za Antu Deliju i njegove šanse plasirati se u polufinale? Ako gledamo po ljestvici, itekako mu ide u prilog, odnosno njegove šanse za prolazak su još veće i realnije. U slučaju pobjede u prvoj rundi, moralo bi se nekoliko stvari poklopiti da Antu ne vidimo u borbi za milijun dolara, ali prije svega Ante mora borbu odraditi. Naime, i dalje ne znamo kakva je situacija s njegovim protivnikom Hatefom Moeilom, koji je imao problema s ishođenjem vize. Zapravo, najgora opcija za hrvatskog teškaša bila bi ostajanje bez borbe. Dobio bi honorar za nastup i tri boda za "walkover" pobjedu, ali to mu ne bi bilo dovoljno za prolaz. Uostalom, Ante je pripreme za drugu borbu odradio u Sanford MMA, jednoj od najboljih dvorana svijeta i žudi za nastupom. Na PFL-u je da mu, ukoliko njemački borac nije u stanju doći na priredbu, pronađu zamjenskog protivnika te time daju Anti šansu ispraviti loš dojam koji je ostavio u prvom kolu.

Linker
20. travanj 2024 02:09