Regija

Sara Beram ostvarila veliki uspjeh na Europskom prvenstvu u Budvi: Hrvatica kući ide s medaljom

Sara Beram

 Instagram (sara Beram)
Ponajbolja hrvatska boksačica nastavila je sa sjajnim rezultatima koje upisuje već neko vrijeme

Sjajne vijesti dolaze s Europskog prvenstva za boksačice koje se održava u Budvi. 27-godišnja Zadranka i članica BK Petar Zrinski iz Zagreba okitila se brončanom medaljom, a to joj je najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri.

Hrvatska boksačica medalju je osvojila u kategoriji do 63 kilograma. Sara se danas borila za finale protiv svjetske prvakinje Sare Amy Broadhurst koja dolazi iz Sjeverne Irske, a svjetska prvakinja slavila je jednoglasnom odlukom sudaca.

Prema izvještaju sa službene stranice Hrvatskog boksačkog saveza, Sara je pružila jako srčan nastup i dala je sve od sebe, ali Broadhurst je ipak nešto više pogađala u svakoj rundi i time je došla do pobjede.

Sara Beram 2017. godine osvojila je brončanu medalju na Prvenstvu Europske unije, a ranije ove godine slavila je na Ostrom kupu u Mađarskoj. Prošle godine slavila je i na jakom turniru u Beogradu. Kroz ovo Europsko prvenstvo svladala je Nizozemku Heijnen s prošlog Svjetskog prvenstva, a pobijedila je i predstavnicu Finske.

Čestitke zaslužuju i treneri Pero Tadić te Damir Stručić iz BK Petar Zrinski. Klub sa zagrebačkog Črnomerca može se pohvaliti s čak tri europske medalje svojih članica ove godine – Mariela Šteko zlatna juniorka, Sara Beram brončana seniorka i Valeria Šteko brončana kadetkinja!

Dosad su medalje na europskim seniorskim prvenstvima za žene prije osam i više godina osvajale Anamarija Maršić, Danijela Vernić, te Nikolina Orlović još 2008. godine.

Linker
18. travanj 2024 03:24