Regija

Sara Kos boksa u finalu ‘Beogradskog pobednika‘, Miluna i trojicu reprezentativaca eliminirali Rusi

Sara Kos
 screenshot (Podcast Inkubator)
Sedmero hrvatskih reprezentativaca nalazi se u Beogradu na 58. izdanju turnira ‘Beogradski pobednik‘

Fantastična Sara Kos borit će se za zlato u Beogradu! Boksačica BK Petra Zrinskog iz Zagreba i hrvatska prvakinja u kategoriji 64 kg u velikoj je formi i zasluženo se plasirala u finale vrlo jakog međunarodnog turnira AIBA kategorije, 58. Beogradskog pobjednika, piše na službenoj stranici Hrvatskog boksačkog saveza.

Hrvatska prvakinja u kategoriji 64 kg u polufinalu je sudačkom odlukom 4:1 pobijedila domaću predstavnicu, reprezentativku Srbije Jelenu Janičijević. Prije toga Sara je pobijedila reprezentativke Mađarske i Francuske, upisala tri pobjede za redom u tri dana i u ponedjeljak, 26. travnja za zlato će se boriti protiv Ruskinje Aleksandre Ordine.

Sarino finale na rasporedu je u ponedjeljak kao četvrta borba iza 15 sati. Prijenos je osigurala Arena Sport televizija.

Četiri hrvatska boksača u nedjelju, 25. travnja nisu uspjela proći u polufinale, a sva četvorica upisali su poraze od boljih i iskusnijih ruskih predstavnika.

Poslije uspjeha u četvrtfinalima i pobjeda nad reprezentativcima Švedske, odnosno Bugarske, u kategoriji 69 kg Filip Kolar izgubio je od Rusa Alisa Šarihova, a Gabrijel Veočić u kategoriji 75 kg od Nikite Voronova.

Debitant Kristijan Duje Gaćina, kojem je nastup na Beogradskom pobjedniku bio prvo pravo vatreno krštenje u seniorskoj konkurenciji na međunarodnoj sceni, u teškoj kategoriji 91 kg izgubio je sudačkom odlukom od Timura Gamzatova.

Olimpijski kandidat Marko Milun u superteškoj kategoriji + 91 kg zaustavljen je od isto tako iskusnijeg ruskog boksača, osvajača europskih i svjetskih medalja, odličnog Maksima Babanina. Marku Milunu i njegovom treneru Leonardu Pijetraju takva jaka provjera trebala bi ipak korisno poslužiti u pripremama za olimpijske kvalifikacije u lipnju i dati im uvid što još treba ispraviti i poboljšati u Milunovoj formi u sljedećih četrdesetak dana do olimpijskih kvalifikacija u Parizu.

Na isti način u Beogradu su u prvim borbama zaustavljene i dvije naše olimpijske kandidatkinje, Marija Malenica i Nikolina Ćaćić. Treba vjerovati i da će njima i njihovim trenerima to dobro poslužiti u završnoj fazi priprema za Pariz u lipnju.

Tekst: Hrvatski boksački savez

Linker
16. travanj 2024 23:34