Regija

Satoshi Ishii nastavlja graditi kickboksačku karijeru: Nastupit će na K-1 turniru osmorice!

Satoshi Ishii

 Twitter (k1)
Čini se kako se borac iz Cro Cop teama uistinu pronašao u ovom sportu

Vrlo zanimljivu 2021. godinu imao je Satoshi Ishii. Hrvatski borac japanskih korijena, u trećem mjesecu izgubio je u grappling meču od Andyja Varele. Međutim, nakon toga uslijedila je pobjeda u MMA-ju, na EMC 7 priredbe. Pietro Cappelli ugušen je north-south gušenjem u prvoj rundi borbe. Ipak, bio je to jedini Ishiijev MMA nastup u prošloj kalendarskoj godini, no dvaput je ulazio u ring nakon tog.

Poprilično je Ishii iznenadio kada je objavio kako će se okušati u kickboxingu, pod okriljem K-1 promocije. Ishii je ipak prvenstveno judaš te mu je parter ipak jača strana. Međutim, Ishii je u devetom mjesecu savladao Rya Aitaku jednoglasnom odlukom, a u dvanaestom mjesecu upisao je i drugi kickboxing nastup. Također jednoglasnom odlukom, pobijedio je Ruija Hanazawu.

Dojam je kako Ishii uistinu uživa u kickboxingu, a potvrda toga, došla je danas putem njegovog Instagram profila. Naime, Satoshi je otkrio kako će u četvrtom mjesecu, točnije 03. travnja, nastupiti na K-1 World Grand Prix turniru. Da bi osvojio turnir, Ishii će morati savladati trojicu protivnika u istoj večeri. Turnir će se održati u Tokiju.

Poznato je i s kime će se Ishii boriti u četvrtfinalu. Ne naročito poznati Japanac Kosuke Jitsukata, bit će Ishiijev prvi protivnik te večeri. Prema podacima s Tapologyja, Kotsukata u kickboxingu ima devet pobjeda i pet poraza. Prošle godine odradio je tri nastupa te je upisao jednu pobjedu. Ipak, bitno je istaknuti kako je čak osam od ukupno devet pobjeda, ostvario nokautom.

Ukoliko Ishii prođe prvu prepreku, u polufinalu turnira čekat će ga pobjednik meča između Animala Kojija i Seiye Tanigawe. Hrvatski borac nalazi se u donjem dijelu ždrijeba, a gornja polovica nudi nešto renomiranije borce. Borci poput Mahmouda Sattarija (103-10-0) i K-Jeeja (21-11-0) obračunat će se već u četvrtfinalu, a Kyotaro Fujimoto također je u tom dijelu ždrijeba.

35-godišnji Fujimoto nekoć je boksao (21-2-0) te je imao poprilično dobar učinak. Međutim, 2019. godine odradio je posljednji boksački nastup, a Daniel Dubois nokautirao ga je u drugoj rundi. Fujimoto ima još bogatije i uspješnije kickboksačko iskustvo. 19 pobjeda i šest poraza upisao je u dosadašnjoj karijeri. Melvn Manhoef, Peter Aerts, Gokhan Saki, Jerome Le Banner, Musashi, Mighty Mo, neka su od imena koje je ovaj Japanac uspio pobijediti. 2009. godine, osvojio je K-1 titulu u teškoj kategoriji, savladavši Gokhana Sakija.

Dakle, Ishiiju je ždrijeb išao u korist i postoje realni izgledi da dogura do finala. Međutim, ukoliko uspije dogurati do finala, tamo će ga vjerojatno čekati najteži ispit u dosadašnjoj kickboxing karijeri.

Linker
18. svibanj 2024 14:49