Regija

Toni Kanaet osvojio olimpijsku broncu nakon sjajne izvedbe protiv Uzbekistanca

Toni Kanaet
 Javier SORIANO/AFP
Novo olimpijsko odličje za hrvatski taekwondo donio je 25-godišnji Splićanin Toni Kanaet

Nakon izuzetno uzbudljivog i neizvjesnog meča Toni Kanaet došao je do bronce u kategoriji do 80 kilograma. Hrvatski taekwondo borac sjajno je prošao kroz repasaž u kojem se našao nakon uvjerljivog poraza od Rusa Maxima Khramtsova.

Borbu za broncu izborio je nakon uvjerljive pobjede protiv Faysala Sawadoga iz Burkine Faso, a onda je odradio pravi rat protiv Nikite Rafalovicha iz Uzbekistana. Borbu nije dobro otvorio, primivši dvije kontre, nakon kojih je njegov protivnik poveo 2:0. Putem tri udarca nogom, Toni je brzo došao do 6:3, no u završinici njegov protivnik izjednačava na 6:6.

image
Toni Kanaet i Nikita Rafalovich
Javier SORIANO/AFP

Drugu rundu Toni odrađuje na sjajan način. Prednja noga i dalje je fenomenalno radila, a sad je meta postala i glava pa je pred posljednju rundu došao do velike 15:8 prednosti. Nakon minute u posljednjoj rundi, Toni je vodio 22:13, no nije moglo bez drame. Serijom dobrih napada Rafalovich dolazi do 22:18 i u samu završnicu ulazi tražeći kružni udarac. No, nije uspio, nego je dva puta napravio kazneni bod te bronca odlazi u Hrvatsku rezultatom 24:18.

Ovo je službeno četvrta olimpijska medalja za hrvatski taekwondo i četvrta bronca, no već danas će se taj broj povećati na pet, srebro ili zlatom Mateje Jelić.

Linker
18. travanj 2024 00:50