Regija

Ugovoren novi meč Antonija Plazibata, čeka ga borac kojeg pamtimo iz UFC-a, KSW-a, ali i FFC-a

Plazibat vs. McSweeney
 Glory Kickboxing
Najbolji hrvatski kickboksač vraća se u Gloryjev ring već idućeg mjeseca

Glory Collision 3 velika je priredba najveće svjetske kickboxing promocije, koja će se 23. listopada održati u nizozemskom Arnhemu, predvođena borbom Rica Verhoevena i Alistaira Overeema za titulu prvaka teške kategorije. Danas je postalo javno poznato kako će se na istoj priredbi boriti i Antonio Plazibat.

27-godišnji hrvatski borac početkom ovog mjeseca odradio je svoj najuvjerljiviji nastup unutar Gloryjevog ringa do sada, kad je nokautom savladao Tarika Khbabeza. Trenutno šestoplasirani teškaš službene Gloryjeve ljestvice nedugo nakon te borbe otkrio je putem društvenih mreža kako već zna gdje, kad i protiv koga će se idući put boriti pa smo s nestrpljenjem čekali tu informaciju. Nakon što se ona napokon pojavila možemo itekako biti zadovoljni.

Pozitivnu atmosferu nastalu nakon pobjede protiv Marokanca pokušat će Plazibat nadograditi slavljem nad jednim itekako poznatim borilačkim imenom, čovjekom koji je prošao kroz najveća borilišta svijeta pa ne čudi što je odlučio okušati se u onom kojem mu nedostaje, u Gloryjevom ringu. Riječ je o 40-godišnjem Jamesu McSweeneyu, Britancu nadimka Sledgehammer.

McSweeney je u prvom planu poznat kao MMA borac, ali okušao se još u bare knuckle boksu te u kickboxingu. Kao MMA borac upisao je 15 pobjeda i 18 poraza. Počeo je u Cage Rageu, 2009. i 2010. godine borio se u UFC-u, a 2013. godine našao se i u ringu FFC-a. Nakon toga je nastupao u ONE-u i KSW-u, gdje smo ga posljednji put vidjeli 2018. godine. Posljednje smo ga gledali u njemačkom Mix Fight Championshipu, gdje je odradio jednu MMA borbu, ali i četiri kickboxing nastupa. Bio je to njegov povratak tom sportu nakon deset godina, budući da smo ga 2008. godine mogli gledati u K-1 promociji.

Na račun svog bogatog rezimea, ali i tri pobjede u spomenuta četiri nastupa, McSweeney je dočekao poziv Gloryja, gdje će ga čekati težak ispit kroz lik i djelo jednog od najtalentiranijih boraca svijeta. Plazibat je nakon poraza doživljenog u veljači ove godine promijenio neke segmente svojih priprema, nabacio je nešto mase, a rezultati su se vidjeli već u prošlom nastupu. Ukupno je Plazibat sad na četiri pobjede iz pet nastupa unutar Gloryjevog ringa.

Glory Collision 3 pravi je teškaški spektakl, budući da nas osim glavne borbe očekuje i sudar trenutno drugog i trećeg borca svijeta, Jamala Ben Saddika i Benjamina Adegbuyija. Pobjednik tog okršaja trebao bi osigurati sve reference za napad na titulu. Adegbuyi je neke neuspjele pokušaje već imao, dok je Ben Saddik nedavno za takvu borbu bio ugovoren, ali je bio prisiljen borbu na kraju otkazati.

Linker
23. travanj 2024 13:48