Regija

Ušao je uz stihove ‘opusti se i uživaj‘, a tako je i nastupio: Daniel Bažant oduševio nastupom u Osijeku

Daniel Bažant

 Fight Site
Borac iz Pule donio je drugu pobjedu hrvatskim borcima na večerašnjoj FNC 4 priredbi

Nakon što je Marin Mikulić pobjedom u prvoj rundi otvorio FNC 4 priredbu, Luka Ćurković nije uspio nastaviti s pobjedničkim nizom za hrvatske borce.

Talijan Michael Realli napravio je veliko iznenađenje. Borac nadimka ''Kratos'' savladao je izuzetno favoriziranog Ćurkovića nakon samo 50-ak sekundi borbe. Lijevim krošeom poslao je Talijan hrvatskog borca na pod, a posao je završio ''GNP-om''. Luka Ćurković bio je izuzetno nezadovoljan sudačkim prekidom, no borac iz Zagreba bio je uzdrman.

Šteta za 26-godišnjaka iz Sinja koji se nastupima vratio nakon više od dvije godine izbivanja. Nažalost, Realli je u profesionalnom debiju totalno iznenadio i Ćurković je doživio drugi poraz u svom devetom profesionalnom nastupu.

Ipak, Daniel Bažant (5-3-0) brzo je isprao gorak okus za hrvatske navijače. Sudionik prve sezone FNC Armagedon turnira, odličnom izvedbom savladao je Talijana Giovannija Rivettija. Bažant je do slavlja došao tehničkim nokautom 30 sekundi prije kraja runde.

Borac iz Pule u kavez je ušao uz stihove ''Sve će biti u redu, opusti se i uživaj'', a doslovno tako se i borio. Izuzetno relaksirano ušao je Bažant u ovaj meč i jako lijepo se kretao i pogađao u stojci. Rivetti nije uspijevao pronaći rješenje za Bažanotovo kretanje i kontrolu distance. Talijan je metu pronalazio samo low kickovima, no sredinom runde testira Bažantovo hrvanje. Uspio je Rivetti rušiti Bažanta, ali brzo se borac iz Pule vratio na noge te je ponovno uspostavio kontrolu nad sredinom kaveza. Sve je agresivniji bio borac iz Pule kako je meč odmicao, a kulminaciju smo vidjeli 35 sekundi prije kraja runde. Bažant je sjajno pogodio desnicom u bradu Talijana. Rivetti je klonuo i završio na podu, a Bažant je s još nekoliko udaraca završio posao. Sjajan nastup borca iz pulskog Trojan Gyma.

Linker
17. travanj 2024 05:43