Regija

Uspješan povratak nakon dvije godine: Hrvoje Sep dominantno savladao bivšeg prvaka Europske Unije!

Hrvoje Sep

 Dazn
Hrvatski boksač poluteške kategorije Hrvoje Sep došao je do 11. profesionalne pobjede

Neporaženi hrvatski boksač Hrvoje Sep (11-0-0) u svom 11. profesionalnom meču savladao je ukrajinskog Talijana Serhyija Demchenka (23-16-1). Sep je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca nakon šest rundi zanimljivog meča, a počast treba odati i čvrstom Demchenku koji se nije dao nokautirati na večerašnjoj priredbi u Rimu.

Gotovo pune dvije godine čekali smo povratak Hrvoja Sepa u ring. Detaljnije je objasnio hrvatski boksač u intervjuu za Fight Site zašto je toliko izbivao iz ringa, no bitno da se napokon vratio. Sep je u sklopu Matchroomove priredbe odradio vjerojatno najveći meč u svojoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. Njegov protiv Serhyi Demchenko iskusan je boksač, a u svom rezimeu ima titulu prvaka Europske Unije.

Samo jednom u 32 profesionalna meča, Demchenko je završio nokautiran. Danas je 42-godišnjak ponovno prezentirao svoju čvrstoću i srce. Sep je otvorio meč izuzetno agresivno i sjajno je pogađao krošeima, a nerijetko je vezao po nekoliko kombinacija u razmaku od par sekundi. Demchenko je dosta pasivno ušao u prvu rundu i djelovalo je kao da uopće ne uzvraća udarce.

Nastavio je Sep u sličnom ritmu u drugoj i trećoj rundi, no polako se i Demchenko budio. Ukrajinac pod talijanskom zastavom najviše je uspjeha imao s udarcima u tijelo našeg boksača. Ipak, kako su runde odmicale, Sep je počeo usporavati, a često se dalo čuti Leonarda Pijetraja koji je tražio puno više akcije od našeg boksača. Podsjećao je Leonardo svog boksača kako se ne radi o meču od 12 rundi i da ne razumije što čeka.

Krajem pete runde, svjedočili smo vjerojatno najzanimljivijem trenutku. Sep desnicom triput pogađa svog protivnika koji je vidno uzdrman. Ipak, Demchenko je preživio do kraja runde i Sep nije uspio postati tek drugi boksač koji ga je nokautirao. Hrvat u šestoj rundi nije uspio dovršiti posao, no napravio je dovoljno da odnese još jednu pobjedu.

U svakom slučaju, dobar nastup Sepa nakon dulje pauze i izuzetno važna pobjeda za nastavak njegove karijere.

Linker
14. travanj 2024 23:36