Regija

Veliki srpski talent najavio nastup na Oktagonovom turniru: ‘Organizirat će se turnir u lakoj kategoriji‘

Predrag Bogdanović (desno)

 Screenshot (youtube, Sbc)
25-godišnji srpski borac lake kategorije bit će dio velikog turnira

Oktagon MMA organizacija ove godine napravila je korak prema naprijed uvođenjem turnira u velter kategoriji. Turnir se pokazao jako uspješnim, a 29. prosinca (12. mjesec) čeka nas finale tog turnira.

Srpski borac Bojan Veličković jedan je od finalista turnira, a finale je izborio upisavši tri pobjede u ovoj kalendarskoj godini. Porazi li Andreasa Michailidisa krajem godine, Veličkoviću će pripasti glavna nagrada u iznosu od 300 tisuća eura.

Vrlo respektabilna cifra, mora se priznati. Čak i ako izgubi, Veličković će dobiti 130 tisuća eura, što također nije loše. Naravno, borci dobivaju i određene honorare za svaki svoj nastup, ovisno o ugovorima koje imaju s organizacijom.

Zanimljiva je vijest da Oktagon neće stati s turnirima. Već sljedeće godine čeka nas novi turnir, ali ovaj put u lakoj kategoriji. Tu informaciju otkrio je srpski borac Predrag Bogdanović gostujući na Arena Fight kanalu.

Bogdanović se dotaknuo turnira jer i on sam će biti dio te priče. Jako talentirani srpski borac ima sjajan ‘‘score‘‘ (14-1), na glasu je kao jedan od većih europskih talenata i sigurno će imati što pokazati na tom turniru.

Ranije ove godine Bogdanović je bio blizu odlaska u UFC. Jedna pobjeda dijelila ga je od potpisa, a Will Brooks stajao je na putu kao posljednja prepreka. Nažalost, bivši Bellatorov prvak lake kategorije u potpunosti je nadjačao Bogdanovića i porazio ga je tehničkim nokautom u petoj rundi. Bogdanović se u kavez vraća 15. prosinca (12. mjesec) na SBC Revenge 48 eventu, a protivnik će mu biti Bakhtiyar Arzumanov (12-4-0). Ususret tom meču, Bogdanović je u intervjuu na Areni progovorio o onom što ga čeka sljedeće kalendarske godine.

‘‘U ožujku (treći mjesec) se organizira početak Oktagon turnira u lakoj kategoriji. To je isto ovo što Veličković odrađuje u velter kategoriji. Dakle, ista platforma, četiri borbe, a pobjednik uzima 300 tisuća dolara.‘‘, rekao je Bogdanović.

Neki od glavnih konkurenata za osvajanje ovog turnira trebali bi biti: Ivan Buchinger, Ronald Paradeiser, Konrad Dyrschka, Mateusz Legierski, Losene Keita itd.

Ronald Paradeiser ovaj vikend borit će se protiv Ivana Buchingera za pojas u lakoj kategoriji, jer Oktagonova laka kategorija trenutno nema prvaka.

Dakle, vrlo opasna imena činit će turnir 16-orice, a pokaže li Bogdanović što zna i može, sigurno bi mogao daleko dogurati. Eventualno osvajanje tog turnira otvorilo bi mu brojna vrata.

Linker
03. svibanj 2024 09:09