Regija

(VIDEO) Ante Delija zaustavljen u prvoj minuti borbe: Pogledajte težak poraz iz Atlantic Cityja

Bruno Cappelozza i Ante Delija
 PFL (screenshot)
Samo 46 sekundi trajala je borba u kojoj smo vidjeli jednu za hrvatskog teškaša kobnu razmjenu

Loše vijesti stižu nam u petak iz Atlantic Cityja. Ante Delija (17-4) zaustavljen je u prvoj minuti prvog kola PFL-ovog teškaškog turnira.

Bolji od hrvatskog borca ovom je prigodom bio Brazilac Bruno Cappelozza (11-5) koji se MMA borbama vratio nakon skoro pa tri godine pauze, odnosno po prvi puta nakon poraza od Jirija Prochazke na Rizin 11 priredbi.

Od Ante zapravo nismo uspjeli u ovoliko kratkom razdoblju puno toga ni vidjeti. Sjela je 30-godišnjaku iz Cro Cop Teama nakon pola minute jedna dobra kombinacija, no Cappelozza je to izdržao. Zaprijetio je Ante potom i jednim 'high kickom', ali onda je riječ preuzeo brazilski borac.

Bruno je prvo desnicom uzdrmao Deliju, a onda, kada je 'nanjušio krv', svim silama krenuo po prekid. Ante je pokušao uzvratiti i nekako se izvući iz neugodne situacije, no bio je uzdrman i u brzim razmjenama Brazilac je zadao još nekoliko teških udaraca. Delija je počeo gubiti tlo pod nogama, a sudac je to prepoznao i sasvim opravdano prekinuo meč.

Cappelozza je zahvaljujući nokaut pobjedi, i to u prvoj rundi, ovom prigodom ugrabio maksimalnih šest bodova i tako napravio veliki korak prema polufinalu turnira koji pobjedniku donosi milijun američkih dolara.

Anti je, spomenimo, ovo bio prvi meč nakon studenog 2019. kada je u Zagrebu zaustavio Olija Thompsona.

Snimku prekida pogledajte OVDJE.

PFL pravila

Umjesto dosadašnjeg formata, unutar kojeg je nastupalo 12 boraca po kategoriji te je njih osam prolazilo u drugi krug, ovoga puta od deset boraca u drugi krug prolaze njih četiri. To bi značilo kako više nema četvrtfinala nego se odmah odlazi u polufinalne okršaje.

Za one koji nisu upoznati s PFL-ovim sustavom bodovanja u prvom dijelu turnira, pobjeda prekidom u prvoj rundi donosi šest bodova, u drugoj pet, a u trećoj četiri. Pobjeda sudačkom odlukom donosi tri boda.

Konačnom pobjedniku natjecanja po svakoj kategoriji osigurana je milijun dolara vrijedna nagrada.

Linker
17. travanj 2024 10:33