Regija

(VIDEO) Bigfoot Silva poražen na Megdanu u Šapcu, Vitasović postao novi prvak teške kategorije

Quentin Domingos i Bigfoot Silva
 screenshot (YouTube, Megdan)
U Šapcu je održana deveta priredba srpske Megdan FC promocije pod imenom ‘Megdan po vedrim nebom‘

Najviše pažnje na devetoj priredbi Megdan FC promocije dobio je nastup bivšeg UFC izazivača za titulu prvaka teške kategorije te čovjeka koji je savladao Fedora Emelianenka i Alistaira Overeema, Antonija 'Bigfoota' Silva. On je na otvorenoj pozornici u Šapcu protiv sebe imao Quentina Domingosa, borca kojeg smo posljednje imali priliku gledati na KSW-u. Ujedno je to bio povratak 41-godišnjeg Brazilca u MMA nakon četiri godine. Nažalost po njega, neće ga pamtiti po dobrom.

Silva i Domingos odradili su meč u kojem su se izmjenjivali akcija na nogama, hrvanje i klinč, a iako je Domingos bio agresivniji, možemo reći da niti jedan nije postigao preveliku prednost u prvoj rundi. Borba je zato bila završena nakon samo pola minute druge. Tijekom jedne razmjene udaraca Domingos pogađa lijevom u bradu, nakon čega Brazilac završava na koljenima. Krenuo se odmah ustajati, potvrdivši da nije ozbiljnije uzdrman, no sudac je uskočio i prekinuo borbu, time ostavivši Brazilca u šoku. Nažalost po njega, odluka suca se ne može promijeniti i Silva je tako doživio osmi poraz u posljednji devet borbi, od toga sedmi puta nokautom. Sam kraj borbe možete pogledati klikom OVDJE.

Na priredbi su nastupila i tri hrvatska borca, od kojih je najvažnija borba bila ona između Ivana Vitasovića i Daniela Toleda. Vitasović je uskočio umjesto Saša Milinkovića koji je bio COVID pozitivan te je iskoristio priliku za osvajanje Megdanovog pojaa prvaka teške kategorije. U najboljoj i najuzbudljivijoj borbi priredbe, njih dvojica odradili su tri rudne prepune akcije, nakon kojih je pobjeda pripala borcu iz Pule. Momak iz Trojan Free Fightersa bio je sve bolji kako je borba prolazila, a vrlo je emotivno proslavio pobjedu, koja će mu svakako puno značiti u nastavku karijere.

Njegov timski kolega Ivan Bilić nije bio te sreće. Iako je još jednom potvrdio sve svoje kvalitete borbe na nogama, protiv sebe je imao protivnika, Nenada Milanova, koji je to anulirao odvođenjem borbe u parter, gdje su na kraju proveli većinu vremena. Tamo Bilić nije uspijevao parirati i primio je puno udaraca iz gornje pozicije pa sudačka odluka nije bila niti malo dvojbena.

Do pobjede protiv Bojana Asaka došao je Stanislav Krofak. "Pantera" je svoj posao odradio vrlo brzo, na samom početku odvevši borbu u parter, uzevši nakon toga gornju pozicije te krenuvši s udarcima. Nije dugo vremena prošlo prije nego je srpski borac tapkao. Krofaku je ovo deveta pobjeda u 14 profesionalnih borbi.

Cijelu Megdanovu priredbu možete pogledati u videu ispod teksta.

Linker
18. travanj 2024 08:19