Regija

(VIDEO) Delija i Scheffel odradili sučeljavanje, Ante poručio: ‘Drugo mjesto smatram neuspjehom!‘

Ante Delija i Matheus Scheffel

 Screenshot (youtube, Pfl Mma)
Ponajbolji hrvatski MMA borac uskoro će imati novu priliku osvojiti milijun američkih dolara

Jako blizu smo novoj borbi Ante Delije, najvažnijoj u njegovoj dosadašnjoj karijeri. ‘‘Hodajuća nevolja‘‘ u noći s petka na subotu borit će se u finalu ovosezonskog PFL turnira, a protivnik će mu biti Matheus Scheffel.

Radi se o meču velike važnosti, što zbog činjenice da pobjednik osvaja turnir, a što zbog nagrade koja pripada pobjedniku. Jedan milijun dolara iznos je koji pripada osvajaču PFL-ovog turnira i Delija je više nego motiviran otići korak dalje nego prošle godine.

Hrvatski teškaš u prošloj sezoni izgubio je u finalu od Brune Cappelozze, a ove sezone trebao bi ga čekati ipak nešto lakši posao u finalu. Naravno, Matheusa Scheffela ne treba podcijeniti, jer on je u ovoj sezoni uspio i poraziti Cappelozzu, ali u polufinalu se našao spletom okolnosti (otkazivanja drugih finalista), a u finale je ušao preko Juana Adamsa koji je također otkazivanjima drugih polufinalista upao u polufinale.

Meč Scheffela i Adamsa bio je uistinu loš i gledao se MMA na podosta niskoj razini za polufinale ovakvog turnira. Scheffel je na koncu ipak slavio tehničkim nokautom u trećoj rundi i to mu je bila druga ovosezonska pobjeda. Jedan poraz upisao je Scheffel u ovoj sezoni PFL-ovog turnira, a porazio ga je upravo naš Ante Delija.

Delija i Scheffel borili su se u prvoj rundi teškaškog turnira i Ante je slavio nokautom u drugoj rundi. Scheffel zbog toga ulazi i kao autsajder u finale, ali 30-godišnji Brazilac ističe da ćemo ovaj put gledati drukčiju priču.

‘‘Prva borba s njim bila je moja prva za PFL i bio sam pomalo i pod dojmom jer se borim ovdje, jer imam priliku osvojiti milijun dolara. Nakon toga sam napravio određene promjene sa svojim timom i možete vidjeti rezultate koji su došli, a tiču se moje dvije pobjede koje su došle brzo nakon toga. Prvi put u karijeri mogu se fokusirati striktno na treniranje, ne moram držati poduke i fokusiran sam na pobjeđivanje tipa koji je kraj mene.‘‘, rekao je ‘‘Buffa‘‘ na konferenciji za medije.

Što se našeg Delije tiče, on je ove sezone stopostotan. Nakon pobjede nad Scheffelom, Delija je polufinale izborio porazivši Sheltona Gravesa, a u polufinalu čekao ga je favorizirani Renan Ferreira. Ogromni Brazilac (203 cm visok) borac je zastrašujuće udaračke moći, ali Delija je u polufinalu pružio jedan od najboljih nastupa u dosadašnjoj karijeri i Ferreiru je porazio tehničkim nokautom u prvoj rundi. Bilo je to pravo demoliranje od prve do posljednje sekunde. Ante je djelovao vrlo samouvjereno i odlučno u tom nastupu, a na konferenciji za medije osvrnuo se na prošlogodišnji turnir i činjenicu da je tada izgubio u finalu.

‘‘Mislim da sam prošle godine bio na 50-60 posto svojih mogućnosti. Drugo mjesto smatram neuspjehom, ali ove godine sam spreman osvojiti turnir i vjerujem u to.‘‘

Nisu Delija i Scheffel dobili previše pažnje na konferenciji za medije, ali s obzirom na nešto veći broj prisutnih boraca, kao i na prisutnost Kayle Harrison, očekivano je da Delija i Scheffel kao samozatajni borci nisu došli u prvi plan.

Nakon što su borci odgovorili na pitanja okupljenih, uslijedila su sučeljavanja. Delija i Scheffel odradili su sučeljavanje mirno, bez nepotrebnih tenzija. Oni će svoje reći u kavezu.

PFL-ov event održat će se u noći s petka na subotu. Preliminarni dio priredbe starta od ponoći, dok ‘‘main card‘‘ na kojem se Delija bori kreće u subotu, od 2:00h ujutro. Delijin meč peti je po redu na ‘‘main cardu‘‘ i njegov nastup može se očekivati oko četiri sata ujutro, ovisno o trajanju mečeva koji se održavaju prije njegovog.

Sučeljavanje Delije i Scheffela možete pogledati u videu pri dnu teksta (započinje od 48:00 min).

Linker
18. svibanj 2024 07:27