Regija

(VIDEO) ‘Gladijator‘ Babić uspješno odradio vaganje, četiri i pol kilograma teži je od protivnika

Alen Babić
 screenshot (YouTube, Matchroom)
Hrvatski teškaš sutra će u Newcastleu tražiti svoju sedmu profesionalnu pobjedu

Alen "Savage" Babić se vratio. Ovog puta s gladijatorskom maskom preko glave, u stilu pjesme "Now We Are Free" iz filma Gladijator, uz koju već neko vrijeme hoda do ringa. Na uvodnom programu Matchroomove priredbe koju predvodi meč Lewisa Ritsona i Jeremiasa Poncea, meč koji će donijeti idućeg IBF-ovog izazivača super lake kategorije, Babić će se boriti protiv Damiana Chambersea (11-1, 7 KO).

Chambers je boksač lakoteške kategorije, što se zapravo i vidjelo na vaganju za ovaj okršaj, ugovoren s težinskom granicom od 95 kilograma. On je na vagu stao sa svojih "cruiseraških" 90.2. S druge strane, Babiću je vaga pokazala 94.8, dva kilograma manje nego za meč protiv Toma Littlea, ali i četiri više od težine s kojom je boksao protiv Nialla Kennedyja. On se vraća nakon teške operacije i to puno ranije nego su mu liječnici predviđali te se nada nastaviti svoj niz pobjeda tijekom kojeg niti jedan protivnik nije dočekao četvrtu rundu. Ipak, naravno da vrijedi spomenuti kako je ovaj ugovoren na njih šest.

Ispod odlomka možete pogledati kako su Babić i Chambers izgledali na vaganju. Njihov meč inače je peti na programu od ukupno sedam boksačkih okršaja, a sve započinje u subotu 12. lipnja od 20 sati.

Linker
24. travanj 2024 22:00