Regija

(VIDEO) Luka Plantić na priredbi u Hamburgu prekidom savladao boksačkog trenera Roberta Soldića

Luka Plantić i Geard Ajetović

 screenshot (YouTube, Universum Boxing)
Hrvatski boksač prvi je koji je uspio zaustaviti iskusnog Gearda Ajetovića

Luka Plantić ipak je uspio ovog mjeseca upisati svoj drugi profesionalni boksački nastup. Nakon što mu je samo dan pred priredbu propao nastup prošlog vikenda u Miamiju, Luka je priliku nastupiti pronašao u Hamburgu. Zapravo, pronašao mu je Ivan Dijaković, uparivši ga protiv svog boksača.

U pitanju je 40-godišnji srpski borac Geard Ajetović, koji je inače zaposlen u njegovom UFD gymu, gdje je između ostalog boksački trener Roberta Soldića. Upravo je Soldić na ovom meču bio Ajetoviću u kutu, zajedno s Dijakovićem.

Ajetović je u dosadašnjoj boksačkoj karijeri bio na omjeru 31-25-2, ali nikad do sada nije poražen prekidom. Kažemo do sada, budući da je prošlogodišnji hrvatski olimpijac u tome uspio.

Luka je od početka ovog meča krenuo onako kako on zapravo najbolje zna. Agresivno, ofenzivno i s velikim brojem udaraca. Stil je to kojem je Ajetović pokušavao parirati, no jednostavno nije bio spreman na ovaj tempo. Bilo je to nešto na što svojim iskustvom nije mogao odgovoriti. Fizička inferiornost i sprema u usporedbi s izuzetno spremnim Plantićem ga je koštala.

Hrvatski boksač od početka meča je radio stalnu štetu i vrlo brzo je bilo jasno da Ajetović vjerojatno neće ovog puta izdržati svih osam predviđenih rundi. To se i dogodilo. Prepoznao je on nakon treće runde da više nema što ponuditi u ovom meču te nije odgovorio na znak za početak četvrte. Time je Luka doveo svoj profesionalni omjer na 2-0 i uskoro će tražiti idući meč.

Boksački stil Luke Plantića jednostavno je stvoren za profesionalni boks. Ne može se oteti dojmu da ga je upravo on koštao pobjeda na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama i Svjetskom prvenstvu. Jednostavno je previše sudaca koji kažnjavaju njegov način boksa, odnosno daju automatsku prednost onom "tehnički pravilnijem". Srećom, u profesionalnom boksu je drugačija slika i nemamo sumnje da Luku čeka svjetla budućnost.

Meč možete pogledati klikom na video ispod teksta.

Linker
25. travanj 2024 15:52