Regija

(VIDEO) Matchroom objavio sjajnu najavu Hrgovićeva meča: ‘Pobjedu ću posvetiti ocu‘

Filip Hrgović

 Screenshot (matchroom Boxing)
Filip Hrgović i Zhilei Zhang ovog vikenda obračunat će se u Saudijskoj Arabiji

Četiri dana udaljeni smo od 15. profesionalnog nastupa Filipa Hrgovića, a ujedno i najvažnijeg u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. Neporaženi hrvatski teškaš boksat će u subotu, u Saudijskoj Arabiji, a protivnik će mu biti Zhilei Zhang (24-0-1), također neporaženi teškaš.

Kinez je 2008. godine osvojio srebrnu olimpijsku medalju, a Hrgović je 2016. godine također došao do olimpijskog odličja, ali brončanog. U subotu navečer, njih dvojica borit će se za status obveznog izazivača za titulu svjetskog prvaka prema IBF-u. Ulog je velik i oba borca dolaze više nego spremni na takav meč.

‘‘Ovo je najveći meč u mom životu i velik iskorak za mene. Opasan sam i mlad borac, a svi očekuju težak meč protiv mene. Razumijem boksače koji se nisu htjeli boriti protiv mene, jer svi znaju da bi im to bio težak meč. Nadam se postati obveznim izazivačem, jer znam da me niti jedan prvak neće odabrati kao svog protivnika, osim ako nemam status obveznog izazivača. To je najbolji način (da dođem do titule).‘‘, započeo je Hrgović u Matchroomovoj najavi njegovog meča protiv Zhanga, a zatim se osvrnuo na svog protivnika.

‘‘Ulazim u ovaj meč ozbiljno. Smatram ga dobrim borcem. Imao je veliku amatersku karijeru i neporažen je u profesionalnom boksu. On je srebrni s OI i ima puno iskustva. Velik je, ljevak je i dobar je boksač. Naravno da sebe smatram boljim, ali ozbiljno ga shvaćam.‘‘ dodao je Hrgović.

Hrgović i Zhang trebali su se obračunati još u petom mjesecu, ali drugom polovicom četvrtog mjeseca, Hrgoviću je preminuo otac i naš boksač zatražio je odgodu. Organizatori i Zhang prihvatili su njegov zahtjev, a Hrgović im je uputio zahvalu.

‘‘Moj otac je umro prije nekoliko mjeseci. Bilo je to otprilike mjesec dana prije termina prvog meča. Nisam mogao trenirati, nisam bio fokusiran neko vrijeme. Bio je to težak period za mene i htio bih zahvaliti svima: Matchroomu, Zhangu i ostalim jer su razumjeli moju situaciju i odgodili su meč. Bio sam jako povezan sa svojim ocem. On je bio hrabar i ponosit čovjek. Nikog se nije bojao i učio me da budem takav, da se nikoga ne bojim. Nikada nije stavljao pritisak na mene da moram uspjeti i biti prvak, a mnogi roditelji to rade svojoj djeci. Bit će teško do kraja života, još uvijek je teško jer svakog dana razmišljam o njemu. Naravno da ovaj meč i pobjedu želim posvetiti njemu, ali emocije moram staviti sa strane i moram slušati trenere.‘‘, pojasnio je fokusirani Hrga, a zatim je uslijedila Zhangova najava meča.

‘‘Ovdje sam da bih se borio s najbolja. Nemam pojma zašto su ostali boksači odbili meč s Hrgovićem. Oni imaju neke svoje ideje, ne znam. Ja želim iskorak, a ako želite biti najbolji, morate pobijediti najbolje. On može dobro udariti, ima dobar rad nogu i s razlogom je u top 3 prema IBF-u. Ali ja se želim boriti s njim, jer uživam boriti se s tako opasnim tipovima.‘‘

Oba borca djeluju uistinu motivirano i samouvjereno, a ova Matchroomova najava samo dodatno povećava uzbuđenje u vezi ovog meča. Kompletnu najavu možete pogledati u videu pri dnu teksta.

Linker
10. travanj 2024 06:43