Regija

(VIDEO) ‘Ne preporučamo držati fokusere dok Opačić udara‘: Pogledajte strašne ‘kickove‘ srpskog teškaša

Rade Opačić

 Instagram (one Championship | Rade Opačić)
25-godišnji kickboksač iz Srbije ovog vikenda tražit će novu pobjedu pod okriljem ONE-a

Odličan ONE-ov event čeka nas ovaj vikend, točnije u noći s petka na subotu. ONE Fight Night 11 event održati će se u Bangkoku, a iako bi Regian Eersel i Dmitry Menshikov trebali ponuditi odličan meč u glavnoj borbi večeri, naš fokus bit će više usmjeren na neke mečeve koji će se održati ranije tijekom priredbe.

Priredbu će otvoriti srpski kickboksač Rade Opačić (17-6-0) kojeg čeka revanš protiv Brazilca Guta Inocentea (40-11-0). Inocente je porazio Opačića u petom mjesecu prošle godine, a do pobjede je došao nokautom u prvoj rundi. Rade je dobro izgledao na početku tog meča, ali u jednom trenutku napravio je pogrešku, a Guto ga je sjajno pogodio udarcem u jetru. Opačić je završio na tlu s bolnom grimasom na licu i jednostavno nije mogao nastaviti borbu.

Bio je to prvi Opačićev poraz u petom nastupu unutar ONE Championshipa, a pobjedama se vratio u desetom mjesecu prošle godine. Nokautom u drugoj rundi Rade je porazio grčkog teškaša Giannisa Stoforidisa, dok Inocente nije bio naročito uspješan nakon pobjede nad Opačićem.

Brazilac je nastupio na ONE-ovom turniru četvorice, a ispao je odmah nakon prvog meča. Ukrajinac Roman Kryklia porazio ga je tehničkim nokautom nakon 52 sekunde borbe, ali mora se priznati da je prekid bio pomalo uranjen.

Sve u svemu, ONE-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ odlučili su ponovno upariti Opačića i Inocentea, a pobjednik tog meča mogao bi s kroz skorije vrijeme boriti i za upražnjenu titulu u teškoj kategoriji. Roman Kryklia gotovo je siguran kandidat za taj meč, a vjerojatno se traži teškaš koji će mu biti ‘‘partner za ples‘‘. Kryklia je aktualni prvak ONE-ove poluteške kategorije, a taj pojas braniti će 14. srpnja (sedmi mjesec) protiv Albanca Francesca Xhaje, teškaša kojeg je Opačić uvjerljivo porazio početkom prošle godine, ali u teškoj kategoriji.

Ususret revanšu između Opačića i Guta Inocentea, ONE Championship je na svojoj Instagram stranici podijelio kraći video u kojem prikazuju kako Opačić ‘‘low kickom‘‘ razvaljuje fokuser.

‘‘Ne preporučamo držanje fokusera dok Opačić udara.‘‘, napisali su u opisu svoje objave, a udarci srpskog teškaša uistinu su zastrašujući.

Inače, Opačić i Inocente uvršteni su u top 10 najboljih teškaša na svijetu prema portalu Combat Press. Opačić je na ljestvici iz petog mjeseca zauzimao šesto mjesto u poretku, dok je Inocente pozicioniran na četvrtom mjestu. Prvi je Rico Verhoeven, a drugi je hrvatski teškaš Antonio Plazibat.

Osim Opačićevog meča, vrlo interesantan bit će nam i meč između Ariana Sadikovića (21-4-0) i Niekyja Holzkena (94-17-0). Arian Sadiković rođen je u Crnoj Gori, a dugi niz godina stanuje u Njemačkoj. Izuzev njemačke zastave, Sadiković ponosno predstavlja Bosnu i Hercegovinu, a prošle godine borio se za ONE-ovu titulu prvaka u lakoj kategoriji.

Dobrano je Sadiković namučio Regiana Eersela, sjajnog kickboksača koji poraz nije osjetio od 2016. godine. Sadiković je u drugoj rundi bacio Eersela i u nokdaun, ali Surinamac se uspio oporaviti i nakon pet odličnih rundi došao je do pobjede jednoglasnom odlukom sudaca.

Sadiković nakon toga nije ulazio u ring, a ovaj vikend čeka ga obračun s pravom legendom kickboksa. 39-godišnji Holzken profesionalni debi odradio je još 2002. godine, a nekoć je bio i Gloryjev prvak velter kategorije. Osim pojasa u Gloryju, Holzken je 2013. osvojio i Gloryjev turnir u velter kategoriji. Ovaj fantastični Nizozemac porazio je mnoštvo elitnih kickboksača i zbilja ih je teško sve nabrojati.

U ONE-u je od 2018. godine, a upisao je četiri pobjede i tri poraza. Posljednji nastup Holzken je odradio u trećem mjesecu prošle godine, ali tada je poražen nokautom u drugoj rundi. Bolji je bio Tajlanđanin Sinsamut Klinmee.

Holzken nije na razini na kojoj je bio u svojim najboljim danima, ali još uvijek je itekako opasan kickboksač i Sadikovića čeka velik meč. Holzkenov i Arianov meč peti je po redu na programu ONE Fight Night 11 eventa, a kao što smo ranije naveli, Opačić i Inocente otvaraju priredbu koja starta u subotu od 2:00h ujutro.

Linker
16. travanj 2024 03:48