Regija

(VIDEO) Vito Jelčić poražen sudačkom odlukom nakon četiri runde prepune akcije

Vito Jelčić vs. Marcos Angel Antonio
 Screenshot (facebook, Chiquita Gonzalez)
Odličan meč odradili su u Meksiku Vito Jelčić i Marcos Angel Antonio

Meksička promocija Chiquita Gonzales Boxing ugostila je ovog vikenda priredbu na kojoj je svoj prvi profesionalni meč odradio Vito Jelčić. On je nakon četiri runde prepune akcije doživio poraz od domaćeg predstavnika Marcosa Angela Antonija. Bio je to savršeno uparen meč dva debitanta koji su možda zaslužili i lakši ispit u prvom meču te je šteta da je jedan od njih morao doživjeti poraz, posebno kad znamo koliko porazi u današnjem boksu znače.

Meč je od početka krenuo u jako visokom tempu, a Vito je odmah krenuo kontrolirati situaciju. Napadao je i puno bolje pogađao te se činilo da ima kontrolu nad rundom. Opušteno je radio sve do otprilike pola minute do kraja runde, kad prima kroše iz kontre, nakon kojeg je kratko klonuo i odmah se ustao, no sudac je smatrao kako je to dovoljno za brojanje, što u boksu gotovo u pravilu znači i gubitak runde.

Moguće da je to brojanje zapravo na kraju i presudilo meč, budući da se do kraja stvorio neki dojam kako je Jelčić konkretniji, no obojica su pogađali odlične udarce te su mogli svojim boksom zabaviti gledatelje. Šteta da je ovaj susret bio ugovoren na samo četiri runde, budući da su obojica izgledali kao da mogu i žele još. A niti publika ne bi imala ništa protiv, no odluka je morala biti donesene.

Možda pomalo navučeno zbog domaćeg terena, otišla je u korist "El Tanquea", no Vito bi nakon ovakvog nastupa trebao vrlo brzo dobiti ponudu za novi meč. Došao je u Meksiko odraditi meč u pravom meksičkom stilu i u tome je uspio. Iako je doživio poraz, možemo reći kako Hrvatska ima još jednog profesionalnog boksača čije mečeve ljubitelji boksa neće htjeti propustiti. Pa nemojte propustiti niti ovog. Pogledajte ga u videu ispod teksta, a početak mu je nakon 55 minuta videa.

Linker
25. travanj 2024 14:22