Regija

Zhangov trener sasuo paljbu na suce: ‘Trebaju biti pod istragom, Zhilei je dobio sedam rundi‘

Filip Hrgović vs Zhang Zhilei

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Smatra da se on sljedeći trebao boriti za titulu

Filip Hrgović u subotu je u vrlo tijesnoj borbi svladao Kineza Zhileija Zhanga nakon dvanaest rundi. Postao je Filip tako obaveznim IBF-ovim izazivačem, dok je Zhang tako doživio prvi poraz u svojoj karijeri.

Suci su borbu bodovali 115-112, 115-112, 114-133 u korist Hrgovića, koji se uspio oporaviti nakon nokdauna u prvoj rundi u koji ga je bacio Zhang. Bila je to sunaslovna borba večeri velikog revanša između Anthonyja Joshue i Oleksandra Usyka, a Ukrajinac je i u ovom susretu nadboksao nešto boljeg Joshuu.

Međutim, Zhangov tim nikako nije sretan s ovim rezultatom. Smatraju da je Zhilei cijelu borbu bio konkretniji i da je Hrgoviću nanio više štete, a sam je rekao: ‘‘Čim sam izašao iz ringa, borba je bila povijest. Želim se boriti za svjetsku titulu, a još više volim pružati uzbudljive borbe.‘‘

Shaun George, Zhangov trener, sasuo je pravu paljbu na suce:

‘‘Ovo je bila vrlo jednostavna borba za bodovanje. Imao sam 115-112 za Zhileia, 7 naprama 5 u rundama, uključujući ekstra bod zbog nokdauna. Suci trebaju biti pod istragom, ali Hrgović i Zhang su pružili odličan meč. No odluka nije bila fer, Zhilei je zaslužio pobjedu. Trebao se boriti sljedeći za svjetsku titulu.‘‘

Nije teško razumjeti Zhangov tim jer je borba uistinu bila vrlo bliska, no brojevi su ipak bili na Hrgovićevoj strani. Sada je samo pitanje kada će se Filip boriti za titulu, i je li mu u ovom trenutku to uopće pametno.

Linker
25. travanj 2024 14:12