UFC

Adesanyin trener odbacio nekoliko opcija: ‘Znamo tko je glavni kandidat za idućeg protivnika‘

Israel Adesanya i Eugene Bareman
 screenshot (YouTube, UFC)
Israel Adesanya vraća se u srednju kategoriju i na ljeto bi mogao odraditi novu obranu titule

Nakon što nije uspio savladati Jana Blachowicza i time postati UFC-ov prvak dvije kategorije, Israel Adesanya napravit će ono što je zapravo neovisno o ishodu te borbe najavio. Vratit će se u srednju kategoriju, gdje bi ga trebala čekati treća obrana titule koju je u jesen 2019. godine osvojio.

Kao relevantan izazivač se putem prošle dva nastupa istaknuta borac kojem je Adesanya titulu oduzeo, Robert Whittaker. No, on je u međuvremenu prihvatio borbu protiv Paula Coste i puno toga po pitanju njegovih ambicija i nastavka karijere ovisit će o ishodu iste. Ipak, ako se pita Adesanyu i njegovog trenera Eugenea Baremana, oni će idućeg protivnika tražiti u jednoj drugoj borbi. A nisu odustali niti od novog napada na Blachowicza.

"Ne postoji Marvin Vettori, ne postoji Paulo Costa. Tu je Darren Till! Darren Till mora pobijediti. Robert Whittaker je također tu, on je jedan od naše vrste, on je naš brat, on je Kiwi. To su dvije iduće borbe, i što onda? Jan pobijedi nekoliko, mi pobijedimo nekoliko i tko zna? Problem srednje kategorije je taj što se Israel doveo u poziciju gdje ju je jednim velikim dijelom očistio. Tu je Robert koji je lijepo izgradio svoj put povratka i on naporno radi. Ali, Darren Till je na prvom mjestu, prvi favorit. Darren pa se nadam nakon toga Robert. Nadam se da će se svijet vratiti u normalu i borba s Robertom ponovno može biti velika. U Melbourneu ili možda čak Aucklandu", rekao je Bareman u razgovoru za Submission Radio, onda se okrenuvši tome zašto je Till po njihovom mišljenju ispred Whittakera, iako je bivši prvak Engleza zapravo vrlo čisto i neupitno prošle godine savladao:

"Kako može Robert biti u prednosti? Ne želim reći ništa ružno o njemu, no prva borba nije bila uopće kompetitivna. Nije Israela niti dotakao. Kako on onda može biti u ikakvoj prednosti? U prednosti je onaj tko je najveći izazov za nas, a u ovom trenutku je to Darren Till. On ima stil koji Israelu možda može priuštiti ponešto problema."

Puno više toga znat će se nakon dvije važne borbe ove kategorije, obje ugovorene na po pet rundi. Prvo će Till i Vettori predvoditi Fight Night koji se održava 10. travnja, a tjedan dana kasnije svoj će okršaj odraditi Whittaker i Costa. Gledajući po dosadašnjem rezimeu u kategoriji, Till stoji najlošije od sve četvorice, no pobjeda kojom bi prekinuo sjajan Vettorijev niz može sve to brzo promijeniti.

Linker
14. svibanj 2024 14:56