UFC

Aleksa Čamur u Madison Square Gardenu spašava UFC karijeru, poznat je njegov idući protivnik

Stipe Miočić i Aleksa Čamur
 Instagram (aleksa Čamur)
25-godišnji trening partner Stipe Miočića traži kraj gubitničkog niza

Srpski borac Aleksa Čamur saznao je ime svog idućeg protivnika. 25-godišnjak će se boriti protiv Brazilca Johna Allana (13-6-0, 0-1 UFC). Borba će se održati u sklopu UFC 268 priredbe koja će se 06. studenog održati u njujorškom Madison Square Gardenu. Priredbu će predvoditi borba za prvaka UFC-ove velter kategorije između Colbyja Covingtona i aktualnog prvaka Kamarua Usmana. Borbu za pojas gledat ćemo i u ženskoj slamka kategoriji gdje će Rose Namajunas pojas braniti protiv bivše prvakinje Weili Zhang. Sjajni mečevi poput onih između Michaela Chandlera i Justina Gaethjea te Seana Stricklanda i Lukea Rockholda također su dio ove priredbe.

Aleksa Čamur dakle dobiva priliku nastupiti na izuzetno velikoj pozornici, odnosno na priredbi koja će biti popraćeno u jako velikoj mjeri. Srpski MMA borac 2019. godine pobijedio je Fabia Cheranta na DWCS-u sjajnim nokautom u drugoj rundi i time je došao do potpisa ugovora s najjačom svjetskom MMA organizacijom. Čamur je u debiju jednoglasnom odlukom sudaca savladao Justina Ledeta, no nakon toga uslijedila su dva poraza. Prvo ga je savladao William Knight, da bi zatim u lipnju ove godine Aleksa izgubio od Nicka Negumereanua. Dosta kontroverzan bio je taj zadnji poraz protiv Negumereanua. Rumunj je prema brojanju Čamurovog tima čak 11 puta opomenut za držanje za ogradu, no niti jednom nije kažnjen oduzimanjem bodova od strane Mikea Beltrana. Srpski borac iz Strong Style tima najavio je da će se on i njegov tim žaliti komisiji savezne države Nevade, no od svega toga na kraju nije bilo ništa. Timski kolega Stipe Miočića sigurno treba pobjedu u Madison Square Gardenu jer teško će mu UFC tolerirati treći poraz u nizu.

John Allan 28-godišnji je borac iz Brazila, a zajedničko s Čamurom mu je nastup na DWCS-u. Međutim, Allan je 2018. godine poražen od Vinicusa Moreire gušenjem u drugoj rundi te je prije potpisa za UFC odradio još jedan nastup i upisao pobjedu na Future FC 6 priredbi protiv Alexandrea Silve. Debi za UFC odradio je u srpnju 2019. godine savladavši Mikea Rodrigueza jednoglasnom odlukom sudaca. Međutim, Brazilac je bio pozitivan na dopinškom testiranju, borba je preinačena u ''No contest'', a Johnu Allanu izrečena je jednogodišnja suspenzija od strane USADA-e. ''The Hunter'' je zadnji nastup odradio u prosincu prošle godine, a podijeljenom sudačkom odlukom pobijedio ga je Gruzijac Roman Dolidze. Brazilcu bi također mogao uslijediti otkaz ukoliko izgubi od Čamura i oba borca čeka izrazito važna borba za nastavak njihovih karijera.

Linker
01. svibanj 2024 05:27