UFC

Aleksandar Rakić opisao situaciju u poluteškoj kategoriji: ‘Jiri Prochazka - skriva se i moli‘

Aleksandar Rakić
 Screenshot (youtube, Ufc)
Nismo dugo čekali na reakciju Rakića nakon što Prochazka dobio ulogu zamjenskog borca za UFC 267

Danas smo imali prilike saznati kako je češki borac UFC-ove poluteške kategorije Jiri Prochazka dobio ulogu zamjenskog borca u sklopu UFC 267 priredbe. Drugorangirani borac poluteške kategorije poslužit će kao alternativa ukoliko Jan Blachowicz ili Glover Teixeira iz nekog razloga otkažu borbu. Takva vijest nije najbolje sjela srpskom MMA borcu Aleksandru Rakiću koji već neko vrijeme zaziva borbu protiv Prochazke jer bi pobjedom nad Čehom sigurno došao u poziciju idućeg izazivača.

Rakić je putem Twittera prije dva dana prozvao češkog ''Samuraja''.

''Moja zadnja borba bila je u ožujku, a ja još uvijek čekam na iduću borbu. Svi znamo dobru borbu za ugovoriti. Nazivaš se samurajem, no želiš da UFC fanovi čekaju do 2022 godine? Slobodan sam i spreman za bilo koji datum do kraja godine'',U napisao je Aleksandar, no čini se kako mu UFC nije ispunio želju jer je Prochazka dobio spomenutu ulogu rezerve.

Rakić je sigurno saznao za tu vijest te se danas u najnovijoj objavi na svom Twitter profilu dotaknuo svih Top 10 boraca poluteške kategorije. Borci poput Blachowicza, Glovera, Thiaga Santosa, Johnnyja Walkera, Volkana Oezdemira i Magomeda Ankalaeva imaju ugovorene međusobne borbe i njih je Rakić automatski otpisao kao moguće protivnike. Preostala su mu četiri potencijalna protivnika.

''(Dominick) Reyes - izgubio tri borbe (u nizu)'', napisao je ''Raketa'' za dvostrukog izazivača za pojas UFC-ove perolake kategorije.

''(Anthony) Smith - pobijedio sam ga prije manje od godinu dana'', prisjetio se Rakić nastupa koji se dogodio 29. kolovoza protekle godine, a s obzirom na uvjerljiv nastup srpskog borca, uistinu nema smisla da se ponovno bori protiv Smitha.

''(Nikita) Krylov - izgubio svoju zadnju borbu'', osvrt je Rakića na Ukrajinca koji je u veljači izgubio od Magomeda Ankalaeva, a s obzirom da je Krylov devetorangirani borac s dva poraza u zadnja tri nastupa, ta borba također nema naročitog smisla za Rakića koji želi priliku za napasti pojas.

''Jiri (Prochazka) - skriva se i moli. Borba ti je ponuđena, Jiri. Potpiši ugovor veliki dječače, potpiši ugovor.'', napisao je Rakić za Jirija Prochazku kojeg Srbin očito izuzetno želi vidjeti kao svog idućeg protivnika i svim snagama pokušava isprovocirati Čeha i UFC-ove matchmakere da ugovore taj meč. Prochazka je na dvije pobjede u dva nastupa unutar UFC-a, a nokautirao je dva sjajna borca, Volkana Oezdemira i Dominicka Reyesa.

Aleksandar Rakić vjerojatno će nastaviti s pokušajima da dođe do toliko željene borbe, no dojam je kako su čelnici UFC-a već odlučili da će Jiri Prochazka biti idući na redu nakon što Glover Teixeire i Jan Blachowicz odrade svoju borbu 30. listopada na UFC 267 priredbi. Međutim, možda uporni Rakić uistinu predomisli predstavnike UFC-a kao i samog Čeha koji također želi borbu za pojas.

Linker
14. svibanj 2024 04:32