UFC

Alexander Volkov pred borbu protiv Ganea: ‘Vidjet ćemo čiji kung fu je bolji‘

Alexander Volkov
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Visoka su očekivanja pred glavnu borbu ovotjednog UFC Fight Nighta

Došao je red na novu UFC priredbu koju će glavnom borbom predvoditi teškaši, ovog puta borci koje svoje ambicije vide u borbi za titulu. I to već u idućoj borbi nakon ove. Poredak na službenoj ljestvici izazivača tako što zapravo Alexanderu Volkovu i Cirylu Ganeu daje za pravo.

Vrlo intrigantna borba donosi do sada neporaženog Ganea kao favorita, dok će iskusniji Volkov pokušati iznenaditi pobjedom. Poznavajući borce, njihove kvalitete i navike, mogao bi to biti taktički vrlo zanimljiv okršaj na nogama, što i ruski borac vjeruje da bi se vrlo lako moglo dogoditi.

"On je jedan jako dobar udarač. Iako nema neko veliko iskustvo u UFC-u, svoje je borbe odrađivao vrlo inteligentno i uspješno, kao pravi borac rangiran u Top 5. Opasan je, zbog svoje udaračke tehnike, raznolikosti udaraca i načina egzekucije. Mislim kako će ovo biti duel udarača sve dok jedan od nas ne odluči prebaciti se na hrvanje. Volio bih da potraje borba na nogama, želim saznati čiji kung fu je bolji", najavio je Volkov borbu u razgovoru za MMA Fighting.

Francis Ngannou svima je trenutno inspiracija, ali i onaj prema kome gledaju, odnosno prema onome što on trenutno posjeduje.

"Ngannou je vrlo samouvjereno osvojio teškašku titulu. Bila je to impresivna pobjeda nad starim rivalom, dokaz vlastitog napretka. To puno govori o profesionalnom rastu u MMA-u. Postaje sve teži protivnik, jako je talentiran i fizički nadaren za ovaj sport. No, kao borac šampionskog mentaliteta, ja sam spreman savladati svakog svog protivnika. On je sad nekako u središtu pažnje unutar teške kategorije, naravno da sam analizirao njegove kvalitete i nedostatke. Prije svega sam fokusiran na borbu protiv trenutnog rivala jer vidim Ganea kao dobrog protivnika. Mislim da on nije ništa manje opasan od Ngannoua", oprezno će Volkov pristupiti ovoj borbi.

Rus je u svojim posljednjim borbama pokazao izniman napredak. Podigao je svoju težinu, ali tako da nije izgubio na brzini i pokretljivosti. Zapravo, postao je snažniji i ubojitiji te je svakako i stilski najteži protivnik Ganea do sada. Ako "Bon Gamin" odgovori na ono što Volkov nudi na pravi način, svakako je zaslužio boriti se za titulu u dogledno vrijeme. Isto svakako vrijedi i u suprotnom slučaju.

Linker
03. svibanj 2024 22:16