UFC

Anthony Smith pojasnio zašto želi da se Amanda Nunes umirovi: ‘Je li čudno što pomislim na to s vremena na vrijeme?‘

Anthony Smith

 MATT DAVIES/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Matt Davies/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
‘Leoa‘ je zacementirala svoje mjesto kao jedan od najuspješnijih borkinja svih vremena

Anthony Smith zna bolje od većine kako je to imati autsajdere koji sportašu daju neželjene savjete o njihovom životu ili egzistenciji, posebno uoči velike borbe. Ipak, dok se Nunes približava svojoj posljednjoj obrani naslova ove subote protiv Irene Aldane na UFC-u 289, Smith očito ne može ne razmišljati o njenom kraju.

"Je li čudno što se ponekad veselim umirovljenju Amande Nunes? Imam vrlo čudan osjećaj. Ponekad kad je vidim u tim tjednima borbe, u tim intervjuima, i ona je dovukla cijelu svoju obitelj tamo, a onda uđe i bori se — ponekad mi je gotovo krivo zbog nje. Samo idi uživati u svom životu i zabaviti se. Prestani raditi sva ova sranja, mnogo se puta čini da ne uživaš u tome.”

35-godišnja Brazilka UFC je prvakinja još od srpnja (sedmi mjesec) 2016. godine kada je osvojila naslov ženske bantam kategorije pobjedom u prvoj rundi nad Mieshom Tate. Dodala je drugi pojas svojoj kolekciji u prosincu (12. mjesec) 2018. godine kada joj je trebala samo 51 sekunda da nokautira Cris Cyborg za UFC-ov pojas u perolakoj kategoriji.

Od tada je Nunes bila gotovo nezaustavljiva, skupivši sedam kombiniranih obrana svojih titula i osvetivši se za svoj jedini poraz od Julianne Pene u pet rundi u srpnju 2022. godine U ovoj fazi, "Leoa" je lako najodlikovanija borkinja u povijesti UFC-a, te je zacementirala svoje mjesto jedne od najvećih MMA borkinja svih vremena.

To je daleko od onoga što je Nunes bila kada su se ona i Smith prvi put sreli 2008. godine. Tada je sigurna članica Kuće slavnih bila samo anonimna perspektivna borkinja koja se borila da se probije i koja je bila u kutu svojoj budućoj supruzi Nini Nunes na regionalnoj izložbi u St. Josephu.

“Ona je toliko dugo tu, ona i Nina. Bilo je ludo. Ipak, ima cijeli život pred sobom, učinila je toliko toga, kome se ona mora dokazati? Gotovo se veselim što će moći otići bez ikakvih repova. Znam da zvuči čudno, ali to mislim na stvarno pozitivan način", zaključio je "Lionheart."

Linker
26. travanj 2024 19:20