UFC

Anthony Smith se izjasnio po pitanju povlačenja iz sporta: ‘To ću napraviti na jedan od dva moguća načina‘

Anthony Smith

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Iskusni UFC-ov poluteškaš odbacio je nagađanja oko umirovljenja nakon poraza od Walkera

Katastrofalan nastup odradio je UFC-ov veteran Anthony Smith proteklog vikenda na UFC on ABC 4 eventu. ‘‘Lionheart‘‘ se borio protiv Johnnyja Walkera i branio je svoje peto mjesto u poretku izazivača poluteške kategorije.

Jednoglasnom odlukom sudaca Smith je izgubio od Walkera, a u tom meču nije pokazao gotovo ništa. Drugi je to poraz zaredom za Smitha, a prošle godine izgubio je od Magomeda Ankalaeva. Dok poraz od Ankalaeva nije bio iznenađujuć, nastup protiv Walkera ipak je bio neugodno iznenađenje.

Smith se kroz proteklih par godina etablirao kao dobar ‘‘gatekeeper‘‘ za ulazak u top 5. Perspektivne poluteškaše poput Ryana Spanna, Jimmyja Crutea i Devina Clarka lakoćom je porazio, ali uvijek bi gubio kad bi ga ‘‘matchmakeri‘‘ uparili s borcima koji pripadaju samom vrhu.

Nije nekakvo iznenađenje što je Smith izgubio od Walkera, ali očekivao se puno bolji otpor od veterana kojemu je to bio 54. profesionalni nastup u karijeri. Dojam je ipak da je Smithovo vrijeme prošlo i unatoč tome što još nije napunio ni 35 godina, Smith djeluje ‘‘potrošeno‘‘ i velik broj mečeva ostavio je vidljiv trag na njegovim izvedbama.

Smith je još prije proglašenja pobjednika svukao rukavice sa svojih ruku i svi smo vjerojatno pretpostavljali da će uslijediti umirovljenje. Nakon što je Walker proglašen pobjednikom i nakon što je odradio kraći intervju unutar kaveza, čekali smo Smithov oproštajni govor. Do toga ipak nije došlo i Smith očito nije završio karijeru. Gostujući u Sirius XM showu, Smith je otkrio da se uopće nije niti planirao povući.

‘‘Moje bandaže bile su vrlo čvrsto omotane.‘‘, pojasnio je Smith zašto je tražio da mu se rukavice što priju svuku.

‘‘Ne, molim vas, pa neću otići iz sporta na taj način.‘‘, rekao je Smith koji je očito i sam svjestan da je odradio loš nastup, nedostojan oproštajnog.

‘‘Ako se ikada umirovim, to će biti na jedan od dva načina. Ili ću nestati sa scene i glavom će vam prolaziti misao: ‘Čovječe, već dugo nismo vidjeli Anthonyja‘. Drugi je način taj da će me izvlačiti iz kaveza dok vrištim i udaram sve oko sebe.‘‘, dodao je ‘‘Lionheart‘‘.

Očito se Smith planira povući sa stilom, a ne nakon jednog od najlošijih nastupa u svojoj dosadašnjoj karijeri. Porazom protiv Walkera, Smith je pao na sedmo mjesto u poretku izazivača, dok Nikita Krylov i Johnny Walker sada dijele peto mjesto.

Što je sljedeće za Smitha, saznat ćemo u periodu koji je pred nama. Možda Smith ponovno zareda nekoliko pobjeda protiv boraca izvan top 10 i time vrati samopouzdanje, a možda je njegovo vrijeme uistinu prošlo i uskoro se povuče iz sporta.

Linker
19. svibanj 2024 09:33